Üniversite Öğrencilerinden Davutoğlu Protestosu

Üniversite Öğrencilerinden Davutoğlu Protestosu

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Bazı üniversitelerin neredeyse siyasi alana kapandığı yerler haline gelmemeli." sözlerine tepki gösterdi. Öğrenciler, 'Ahmet kaç, kaç, kaç yumurta geliyor' şeklinde slogan...

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Bazı üniversitelerin neredeyse siyasi alana kapandığı yerler haline gelmemeli." sözlerine tepki gösterdi. Öğrenciler, 'Ahmet kaç, kaç, kaç yumurta geliyor' şeklinde slogan attı.

Fen Fakültesi kapısı önünde toplanan Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nın Yüksek Öğretim Akademik Arşiv Projesi Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmayı hatırlattı. Davutoğlu konuşmasında, "Şunu görünce bazen üzülüyorum. Bakan arkadaşlar, Başbakan olarak ben üniversite açılış derslerine giderken şu kaygıyı hissetmemeli; orada bir grup provokatör gencin, öğrencimizin eyleminden çekinerek üniversiteler siyasilere kapanmamalı. Aksine biz gitmeliyiz ve her görüşten öğrenci soru sorabilmeli. Bazı üniversitelerin neredeyse siyasi alana kapandığı yerler haline gelmemesi lazım." demişti. Eylemciler de bu sözlere tepki göstererek, 'Ahmet kaç, kaç, kaç yumurta geliyor', 'AKP'den hesabı gençlik soracak’ sloganları attı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “İstanbul Üniversitesi'nde bugün yine bir klasik yaşanıyor. 2014-2015 eğitim öğretim yılı açılışı bu sene de öğrencisiyiz. Açılış, üniversitelilere kapalı kapılar ardında gerçekleştiriliyor. Tüm bunlar yaşanırken, çiçeği burnunda Başbakan Ahmet Davutoğlu ise bir kaygısını dile getirmekten geri durmuyor. Davutoğlu Yüksek Öğretim Akademik Arşiv Projesi Tanıtım Toplantısı'nda açıktan ilan ediyor; 'Üniversitelere giremiyoruz böyle olmuyor' Bilindiği üzere daha önce cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan ve milletvekillerinin katıldığı, öğrencilerin salonlara alınmadığı açılışların etkinliklerin yapılabildiği üniversitelerde Öğrenci Kolektifleri olarak harekete geçmiş, üniversitelerimize sahip çıkmıştık. Bütün AKP'lileri yumurtalarla karşıladık ve üniversite kapısından geri çevirdik.”

Polisin güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasının ardından öğrenciler olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.