Umutlu bekleyiş sürüyor!

Umutlu bekleyiş sürüyor!

Yeni Sebze ve Meyve Hâli süreci ile ilgili konuşan Konya Sebze Ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Adnan Pirinç, “Konu Cumhurbaşkanlığı'nda. Konya'nın pilot bölge seçilmesini istiyoruz. Umutlu bekleyişimiz sürüyor” dedi

Konya'da metro kadar konuşulan ikinci bir konu olan “Yeni Sebze ve Meyve Hâli projesi” ne zaman hayata geçirilecek soruları sorulmaya devam ediyor. Her kış dönemi öncesi Konya gündemindeki sıcaklığını koruyan hâl projesi, alınan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Ticaret Bakanlığı aracılığıyla sunuldu. Gözler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği karara çevrildi. Kötü görünümünden dolayı Konya'ya yakışmayan ve fiziki ömrünü tamamlayan mevcut hâl esnafı ise umutlu bekleyişinin sürdüğünü dile getirerek, Konya'nın yeni hâl sistemi için pilot bölge seçilmesini arzu ediyor. Kararın ise önümüzdeki günlerde sonuçlandırılacağı da gelen bilgiler arasında yer aldı.

2009 YILINDAN BERİ GÜNDEMDE!

Hâl esnafı, 2009 yılından beri gündemde olan ama bir türlü somut adım atılmayan yeni hâl projesinin bir an önce hayata geçirilmesini istiyor. Esnaflar her fırsatta mevcut hâlin ihtiyacı karşılayamadığını söylerken, ilkel bir ortamda hizmet vermenin zorluğunu yaşadıklarını ifade ediyorlar. Konya gibi bir şehire bu hâlin yakışmadığını aktaran esnaflar, hâl projesinin de metro kadar uzun soluklu bir proje olduğu gerekçesi ile şimdiye kadar hayata geçirilemediğinin söylendiğini belirtti.

RAHAT BİR NEFES ALMAK İSTİYORUZ!

Her fırsatta Yeni hâlin Konya'ya yakışacağını söyleyen Başkan Pirinç, “Doğrusunu konuşmak gerekirse eski anlayış ile bir hâl yapılacak olsaydı, şimdiye kadar çoktan bitmişti. Proje gerçektende uzun soluklu ve çok kapsamlı bir proje. Yıllardan beri somut bir adımın atılamamış olması da bu yüzden” şeklinde konuştu. Konya'nın pilot bölge olma konusunda kararlı olduğunu hatırlatan Pirinç, şehrin bu yatırımı gerçekten de hakettiğinin altını çizerek, şunları kaydetti: “Proje geniş kapsamlı. Konya tarım ve hayvancılık kenti. Projenin hayata geçmesi ile birlikte üretici de çiftçi de bizler de diğer esnaflar da rahat bir nefes alacak. Evet biz, rahat bir nefes almak istiyoruz artık. Hâlin içinde et ve süt ürünleri de yer alacak, tart merkezleri de olacak. Hâlin içinde önemli fabrikalar bulunacak. Daha önce bahsetmiştik, yer konusunda ayrım yok. Konya'nın her yeri bizim için aynı. Önemli olan şehrimizin kazanması. Ulaşım konusunda rahat bir yer olsun gerisi önemli değil. Aynı zamanda bu hâl projesi şehrin istihdam alanına da katkı sunacak. Olayı bütün değerlendirmek gerekiyor."

EMRE ÖZGÜL

hal1.jpghal2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum