Sabit Horasan

Sabit Horasan

Umut var, ama eksiklerde var!

Umut var, ama eksiklerde var!

Konyaspor lige, geçen yılın şampiyonu Bursa deplasmanında almış olduğu yenilgiyle başladı..

Konyaspor puan alır dedik.. Alabilirdi de.. Ama, futbol adına mücadele dışında gerekenler yapılmayınca 3 puan ev sahibi Bursaspor’un oldu..
Şampiyonlar ligine katılacak olan Bursaspor çok mu iyiydi? elbette ki değil.. Ama Konyaspor biraz oynasa, topa sahip olabilse, pas yapabilse, gol alanlarında etkili olabilse istenilen olabilirdi..
Bursa maçı geride kaldı.. Artık geleceğe bakmalıyız.
Şimdi, önümüzde çok önemli bir Eskişehirspor maçı var. Konyaspor ne gerekiyorsa yapmalı ve Eskişehirspor maçını kazanmalı.. Yeşil-beyazlı takımı, galibiyetten başkası kurtarmaz.. Takımın önünün açılması, geleceğe daha iyi bakabilmek için Cuma akşamı 3 puan mutlaka Konyaspor’un olmalı..
Evet, galibiyet olmalı, ama nasıl?..
Bursaspor maçında takımı gördük. Gelecek için umut ışıkları yok değil.. Ama, takımda eksikler var..Hem de çok önemli eksikler.. Konyaspor’un, bugün çok iyi bir ön libero, forvet arkası, ofansa dönük bir futbolcu ve çok iyi bir de santrfora ihtiyacı var..
Evet, teknik direktör Ziya Doğan 5-6 haftalık bir sabır istedi.. doğru da, buna bizde katılıyoruz. Ama, Konyaspor’un bunu bekleme zamanı yok.. Dahası, bu zamanı hocaya yine verelim. Ancak, transferin 1 Eylül’de bitecek olması nedeniyle bekleme lüksümüz yok.. Konyaspor yönetim kurulu en geç hafta sonuna kadar 3 transferi bitirerek takıma kazandırmalı..
Transferde de seçici olunmalı.. Ucuz etin suyu yavan olur.. Evet, belki yeni alınacak oyuncuların Konyaspor’a maliyeti biraz yüksek olabilir.. Ama Konyaspor yönetimi, takımın geleceğini göz önüne alarak buna katlanmalı.. Katlanmak zorundalar da.. Yeşil-beyazlı takımda görülen eksiklere göre, vasat değil, iyi futbolculara gereksinimi olduğu apaçık görülmekte..
Konyaspor yönetimi her ne kadar transferde tavsiye (!) üzerine futbolcu almasa da biz yine de bazı önerilerde bulunmak istiyoruz.. İşte bir kaç isim: Galatasaray’dan Barış.. Beşiktaş’tan Nobre, Holosko, Uğur, Trabzonspor’dan Sezer Badur ve Ankaragücü’nden Emenike. Bu arada, kadrodan da bazı oyuncular hemen gönderilmeli.. Eskişehir maçı öncesi moralleri bozmamak için isim açıklamak istemiyorum.
Konyaspor yönetimi, transferin 1 Eylül’de biteceği gerçeğiyle hareket ederek transferi bir an önce tamamlamalıdır.. İkinci transfer döneminin Ocak ayında başlaması nedeniyle Eylül’e kadar yeterli transfer yapılmaması halinde bunun Konyaspor’a çok pahalıya mal olabileceği göz ardı edilmemeli.
Transferde yönetim kadar Konya’yı yönetenlere, sanayicileri, iş adamlarına, kurumlara ve esnaf odalarına da büyük görevler düşmekte.. Kulübün bugün maddi desteğe ihtiyacı var. Bu konuda yönetime gerekli destek sağlanmalıdır.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR