Ümit Özdağ Konya’da Partililerle Buluştu

Ümit Özdağ Konya’da Partililerle Buluştu

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, bundan sonra başbuğ değil, ülkücü ortak aklı temsil eden genel başkan aranması gerektiğini söyledi.Konya’da bir otelde düzenlene...

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, bundan sonra başbuğ değil, ülkücü ortak aklı temsil eden genel başkan aranması gerektiğini söyledi.

Konya’da bir otelde düzenlenen toplantıya, MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ve partililer katıldı.

Toplantıda konuşan Ümit Özdağ, MHP’nin iktidara hazırlanması gerektiğini söyleyerek, “Bütün organlarla iktidara hazırlamak zorundayız ve bütün organlarıyla iktidara hazırlanan bu partinin Türk milletinin önüne bir iktidar projesiyle çıkması gerekiyor. Türk milletini heyecanlandırması gerekiyor. Türk milletine iktidara yürüdüğünü göstermesi gerekiyor. Milliyetçi hareketin iş ve aş anlamına geldiğini, Milliyetçi hareketin yurtta sulh cihanda sulh anlamına geldiğini göstermesi gerekiyor” dedi.

İktidar projesinin politik, sosyal ve kültürel bir proje olduğunu ifade eden Özdağ, “Bu bir kişinin projesi değildir, bu proje ülkücü ortak aklın projesi olarak Türk milletin önüne konulacak bir projedir. Bu projede il ve ilçe başkanımızın da katkısı olacaktır, belediye başkanımızın da katkısı olacaktır, ülkü ocakları başkanımızın da katkısı olacaktır. İktidara gelmek için değişime nereden başlayacağız. Önce genel başkanlık konusundaki anlayışımızdan vazgeçmeliyiz. Başbuğ Türkeş Hakk’a yürüdü. Hareketin kurucusuydu onun başarısı siyasi ölçütlerle değil ancak ideolojinin ortaya çıkışı ve inşası ve ideoloji ileriye taşıyacak kadroları hayata geçmesi ile ölçülebilir. Bütün hayatı boyunca bunun mücadelesini verdi, vefat etti, iki sene sonra iktidara geldi. Kim diyor ki Türkeş partiyi hiç iktidara taşımadı. O mücadelenin sonunda biz iktidara geldik. Ancak bundan sonra Başbuğ aramamalıyız. Bundan sonra ülkücü ortak aklı temsil eden genel başkan aramalıyız. Bir genel başkanımız olmalı ve genel başkan da partiyi iktidara taşımakla mükellef olmalı. Eğer partiyi iktidara taşıyamazsa başarısızdır, istifa etmelidir. Hiçbir belediye başkanlığı seçiminde ikinci olup belediye başkanlığını kaçırdığı halde çok başarılı bir adaydı dediğiniz kimse var mı? Genel seçimlerde bir kişi başarılıdır Başbakan olur. Ülkücü hareket içinden bir başkasını genel başkan çıkartıp iktidara yürümelidir. Bu demokratik bir liderlik olmalıdır. Fikir alan, tartışan, ülküdaşlarıyla beyin fırtınası yapan, il başkanını arayarak şu konuda ne düşünüyorsun ilçe başkanlarıyla görüş diyen, veya doğrudan ilçe başkanlarını makamına davet eden ülkücü ortak aklı temsil etmeyi hedefleyen bir genel başkan olmalıdır” diye konuştu.

"İHANET VE HAİN KELİMELERİNİ ÇIKARACAĞIZ"

Ümit Özdağ genel başkan olursa partiyi nasıl yöneteceğini de açıkladı. Özdağ, "Türkiye’nin en güçlü divanı MHP’de olacak. Ben bütün aday arkadaşları divanda görmek istiyorum. Partiyi ileri taşıma konusunda herkesin açıkça fikrini belirttiği bir ortam olmalı. Arkadaşlarımız görüşlerini açıkça söylemeli, o arkadaşımıza başka bir arkadaşımız cevap vermeli ve bunların hepsi yazıya dökülmeli ve sonuçta onların içinden yapacağımız tartışmalarla bir ortak kanaat oluşturulmalı. Genel başkanlık anlayışımda benim yol arkadaşım olmayacak, sadece ülküdaşım olacak. Ben çok çalışan bir adamım ve ülküdaşlarımdan da çok çalışmalarını isterim. Ben sabah namazıyla il başkanlarını ararım. İl başkanı aradığımda, il başkanları ilçe başkanlarını arar parti böylece sabah namazıyla çalışmaya başlar. İktidara gelebilmek için bunu yapmamız lazım. Tek hedefimiz var iktidar olmak. İktidar ancak ülkücülerin hedefe bir tek ok gibi birleşmesiyle ancak o zaman gidebilirler. Bunu yaparken bir şeyi çok geliştirmeliyiz, o da parti içi demokrasi. Demokrasiden korkmayacağız. Parti içi demokrasi en yüksek değerlerden biri olarak göreceğiz. Kendi lügatımızdan ihanet ve hain kelimelerini çıkartacağız. Her ülkücü hayatında bir kez hain oluyor. Her can ölümü tadıyor her ülkücü de ihaneti tadıyor. İhanet hainlik yok. Görüşlerimiz farklı olabilir, birbirimizi ikna etmeye çalışacağız. Belki yanlış yapan biz olabiliriz, yanlış düşünen biz olabiliriz, bunu ikna yöntemi ile ortadan kaldırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.