Sabit Horasan

Sabit Horasan

Umarız, bu bir iş kazası olsun

Umarız, bu bir iş kazası olsun

KONYASPOR Bank Asya 1. liginde ikinci yarıya, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u, iç sahada yenerek iyi bir başlangıç yapmayı amaçlıyordu. Bu nedenle stresli bir karşılaşma olarak değerlendirilebilir. Nitekim, yeşil-beyazlılar kendilerinden beklenmedik şekilde kötü bir futbol oynayarak ligde kalma mücadelesi veren rakiplerine yenilmekten kurtulamadılar..

ÖNCEKİ akşam oynanan ve TV’den naklen yayınlanması nedeniyle az sayıda sporseverin izlediği karşılaşmada üzerinde durulacak en önemli konu; Konyaspor’da oyun mantıalitesinin, oyun kurgusunun ilk yarıya oranla fazla değişmemiş olmasıydı.  orta saha oyuncularının daha maçın başından itibaren oyunda görünmemeleri nedeniyle yeşil-beyazlı forvet oyuncuları gol pozisyonları bulmakta zorlandılar.. Maçın geneline baktığımız zaman Konyaspor’da eleştirilecek çok şey vardı. Tek isabetli şut, 66. dakikada Erdal’dan geldi.. Kanatlar iyi kullanılamadı.. Rakip takım sahayı Konyaspor’a oranla daha iyi kullanarak kontratakları iyi değerlendirdiler. Bu nedenle Cemal Menteşe ve ekibini kutluyorum. 
KONYASPOR’un maçın hemen başlarında özellikle defans ve forvette daha istekli bir görüntü vermesine karşın, yapılan pas hataları, orta saha futbolcularının organize olamaması nedeniyle oyun olarak vasatın altına düşen Kartallar, rakibe ayak uyduranca da ortaya önceki akşam ki kötü futbol çıktı. Ancak, 15. dakikada kazanılan penaltı golle sonuçlansaydı ne olurdu? Bu konuda konuşmak için kahin olmak gerekir.
MAÇTA, son 10 dakika da şuursuzca baskı kuran ve rakip kale önünde oluşan karambollerde pozisyonlar bulan, ancak bunları telaş ve stres nedeniyle değerlendiremeyen Konyaspor’da, teknik adamlar içinde söylenecek çok şey olsa gerek. Konyaspor teknik adamları, orta alandaki organize eksikliğini görememiş olsalar gerek, çok forvetle çok gol atılacakmış savıyla orta sahada değişiklik yapacaklarına, oyuna 3 forvet oyuncusu sürerek maçı çıkmaza soktular.. Oysa, en başta orta alanda değişikliğe gidilerek forvete de Eser takviye yapılmış olsaydı maçın sonucu eminim ki Konyaspor’un lehine olacaktı.  
ASLINDA ikinci yarı öncesi hazırlık dönemine bir baktığımız zaman Konyaspor’da bazı değişikliklerin olduğu görebiliriz. Antalya’da yapılan seminer sonrası Konya’ya dönüşte uğradımız Belek’te ziyaret ettiğimiz Konyaspor teknik adamlarının yüzünün gülmesi, kampın disiplin içerisinde geçmesi ve futbolcuların moral motivasyonunun en üst düzeyde bulunması Konyaspor’da bazı olumlu gelişmelerin müjdecisi gibiydi.. Belek’ten sonra yaptığımız yolculukta değerlendirdiğimiz Konyaspor’da ki bu olumlu gidişin lige de yansıması halinde Konyaspor’un, ilk yarıya oranla daha zor geçecek ikinci yarıyı da zirvede tamamlamaması için bir neden olmadığı noktasında birleşmiştik.. Hata, ilk 3 maçta 9 puanı torbaya indirmiştik.     
KONYASPOR’DA ki bu olumlu gelişmeleri, önceki akşam oynanan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında göremedik. Futbol ve alınan sonuçla apaçık gördük. Ancak, iç sahada alınan bu ilk yenilgi, her şeyin sonu değil. Konyaspor’u ilk yarıda 37 puanla zirveye taşıyan futbolcular bunlar değil mi? O zaman bir yenilgiyle eleştirileri artırmak, her şeyi bir anda yıkıp geçmek Konyaspor’a zarar verir. Başarı isteniyorsa Konya kenetlenmeli, birlik olmalı.. Daha önümüzde 16 maç var. Konyaspor’un iç sahada aldığı bu yenilgiyi bir iş kazası olarak görmek istiyoruz. Ancak, kaza devam ederse o zaman kötü olur. Bunun için de herkes aklını başına almalı.
TFF 2. lig klasman grubunda mücadele edecek diğer temsilcimiz Şekerspor’un hedefini biliyoruz. 2. grupta Turgutluspor ve Alanyaspor’u geride bırakarak play-off’a yükselmeyi amaçlayan yeşil-beyazlı takım, Ziraat Türkiye kupasında ise bu sezon başarılı bir grafik çizdi. Elemelerde 3 rakibi: Ankara Demirspor, Turgutluspor ve Adanaspor’u geçerek adına gruplara yazdıran  temsilcimiz, grupta ise, Turkcell Süper lig takımlarından Kasımpaşa’yı devirdi, İstanbul Büyükşehir ve Manisaspor’a adeta kök söktürmesine karşın tecrübesizliğin kurbanı olarak yenilmekten kurtulamadı ve kupaya veda etti. Şekerspor’u, kupada Konya’yı en iyi şekilde temsil etmeleri ve gösterdikleri başarılı performanstan dolayı kutluyorum.    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR