Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nda İkinci Gün Tamamlandı

Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nda İkinci Gün Tamamlandı

Kayseri Talas'ta beşincisi düzenlenen Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nda ikinci gün heyecanı yaşandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Talas Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği ABD, Rusya, Norveç, Türkiye, Yeni Zelanda...

Kayseri Talas'ta beşincisi düzenlenen Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nda ikinci gün heyecanı yaşandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Talas Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği ABD, Rusya, Norveç, Türkiye, Yeni Zelanda ve İran'dan 104 sporcunun katıldığı şampiyonanın ikinci günkü yarışları tamamlandı. Yaklaşık 2 bin rakımlı Ali Dağı'nın zirvesinde, teknik heyetten yarışma güzergahı ve hava koşullarıyla ilgili brifing alan sporcular, ardından 70 kilometrelik Pınarbaşı-Pazarören hedefine, gol yapmak için uçtu.

İkinci günkü yarışların sonucunda; genel klasmanda Türkiye'den Durali Karaca 903 puanla birinci, İran'dan Soheil Barikani 865 puanla ikinci, Türkiye'den Semih Sayır 837 puanla üçüncü oldu. Kadınlarda; Türkiye'den Ayşe Bayrak 494 puanla birinci, Rus Daria Krasnova 351 puanla ikinci ve İran'dan Fateme Eftekhari 323 puanla üçüncülüğü elde etti.

Takımlarda ise 20 puanla Türk Hava Kurumu birinciliği, 34 puanla İran ikinciliği ve 28 puanla Isuk üçüncülüğü elde etti. Yarışmanın 78 yaşındaki en yaşlı sporcusu emekli profesör Oktay Caner, 8 yıldır yamaç paraşütüyle uçtuğunu belirterek, "Hevesle başladım. Geç başladığım için bu sporu yapmaya geç kaldım. Önemli olan başlamak. İlk kez yarışmaya katılıyorum ve ilk kez Ali Dağı'na geliyorum. Uzun mesafelere uçacağım. Bu sporda ülkemizin de yer almasını istiyorum. Bunun için bakanlığın ve kurumların desteğiyle gençlerin de daha fazla ilgi göstereceğine inanıyorum. Ben bu spora başladığımda ülkemizde 500 kişi yapıyordu, şimdi 15 bin kişi yapıyor. İnanıyorum ki çok yakında herkes uçacaktır." dedi.

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu da 104 sporcunun mücadele ettiği yarışmada, 6 ülkeden 30'un üzerinde yabancının yarıştığını ifade ederek, toplamda 14 kadın pilotun uçtuğunu söyledi. Başkan Palancıoğlu, iki gündür uçuş verilen yarışmanın renkli geçtiğini belirterek, "Hava sporları ülkemizde her yerde yapılamıyor. Ali Dağı bu açıdan avantajlı. 10 yıldır yapılıyor. Ali Dağı, sadece hava sporlarıyla değil, manzara ve iklim açılarından da çok güzel. Biz de burada önümüzdeki sezona hazır olacak yürüyüş, bisiklet ve binicilik parkuru oluşturacağız. Bu tür projelerde Ali Dağı, turizmden de önemli ölçüde istifade etmiş olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu. Şampiyona, 22 Ağustos 2014 Cuma gününe kadar yapılacak yarışlarla sona erecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.