Uluslararası Aile Çiftçiliği Bölge Çalıştayı, Çorum'da Düzenleniyor

Uluslararası Aile Çiftçiliği Bölge Çalıştayı, Çorum'da Düzenleniyor

Uluslararası Aile Çiftçiliği Bölge Çalıştayı, Çorum'da gerçekleştiriliyor. Bölgesel örgütlenme, finansal destekler, pazarlama, ürün, değerlendirme, değer zincir, kadın işgücü, çocuk işçiliği, kayıt altına alma, eğitim-yayım...

Uluslararası Aile Çiftçiliği Bölge Çalıştayı, Çorum'da gerçekleştiriliyor. Bölgesel örgütlenme, finansal destekler, pazarlama, ürün, değerlendirme, değer zincir, kadın işgücü, çocuk işçiliği, kayıt altına alma, eğitim-yayım ve danışmanlık hizmetleri konularının ele alınacağı çalıştayın açılış toplantısı Anitta Otel'de yapıldı.

    Toplantıya, Çorum Valisi Sabri Başköy, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Şahin, Faruk Fıratlıoğlu, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Şahin, Çalıştay İl Müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda muhtar ve çiftçi katıldı.

    Vali Başköy, Allah'ın insanlığa verdiği en büyük nimetin yüksek binalar, gökdelenler değil, insanların doyduğu toprak olduğunu ifade etti. Başköy, "İnsanımızı kırsal kesimde aile çiftçisi olarak nasıl tutabiliriz? Bunun için hangi teşvikleri verebiliriz, bu insanları üretime daha fazla katabilme noktasında nasıl tedbirler alabiliriz. İşte bu çalıştayın yapılma sebebi de bu. Bu çalıştaylar bunları müzakere edecek, öneri getirecek, bölgesel anlamda başlayan çalışmalar da sonra Ankara'da toplanacak ve Türkiye raporu çıkacak, nihayetinde bu raporlar Birleşmiş Milletlere gidecek. Ben inanıyorum ki fazla uzun sürmez bu raporlar uluslararası sözleşmeye dönebilir. Çünkü bu çok ciddi bir meseledir. Çalışma gruplarında problemlerinizi paylaşın, arkadaşlarımız not alsınlar, güzel bir bölgesel Çorum raporu çıksın, Türkiye raporu ile beraber iyi bir fotoğraf çekilsin ve Birleşmiş Milletlere iyi bir rapor gönderelim.'' ifadelerini kullandı.

    Çalıştaya Çorum'un yanı sıra Ankara, Bolu, Eskişehir gibi 10'a yakın ilden katılım oldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.