Uluırmak evlerinin kuraları çekildi

Uluırmak evlerinin kuraları çekildi

Meram Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen Uluırmak Evleri Konut Yapı Kooparatifi için ön başvuruda bulunanlar arasında hak sahiplerini belirlemek için kuralar çekildi.

1646 dairelik dev projenin 818 üyeliği için 2223 kişi ön başvuruda bulundu. Kuralar Meram Belediyesi Meclis Salonunda Noter huzurunda çekildi. Kura sonunda 818 asil 818 kişinin ismi yedek olarak belirlendi. Hayata geçirilecek proje vatandaşlara, Meram’ın en cazip bölgelerinden biri olan Uluırmak’ta ev sahibi olma olanağı sağlıyor.  Kura çekimi öncesinde bir açıklama yapan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram’ın yaşam kalitesini artırmak ve konforunu yükseltmek adına başlattıkları kentsel dönüşüm çalışmalarında anlaştıkları kişi sayısının 6 bine yaklaştığının altını çizdi. Yaklaşık dört ay önce Küçük Aymanas Evlerinin, üç hafta önce de Aksinne Evlerinin temelinin atıldığını hatırlatan Başkan Fatma Toru, “Şimdi sıra, 90 bin metrekarelik bir arsa üzerine oturan, 32 bin metrekare yeşil alanı, 320 araçlık açık, 1650 araçlık kapalı otoparkı ile dev bir proje olan Uluırmak Evlerimize geldi. Hafriyat çalışmaları başladı en kısa zamanda temel atma gerçekleştirilecek. Meram Belediyesi olarak sadece konut üretmiyoruz, her yönüyle bir yaşam alanı üretiyoruz. Okulundan sağlık ocağına, oyun alanlarından iş ve ticaret merkezlerine kadar her yönü düşünülmüş bir alt merkez üretiyoruz. Diğer taraftan, vatandaşlarımızın mali şartlarını değerlendirerek ve arsa sahiplerinin paylarını da düşünerek en uygun şartları oluşturduk. Vatandaşlarımız faize bulaşmadan bütçesini öngörerek ev sahibi olabilecekler. Yerel yönetimler olarak bizler böylece vatandaşların anayasal temel haklarından olan konut edinme hakkına destek vermiş oluyoruz. Kamu güvencesinin olması vatandaşın daha çok rağbet etmesini sağlıyor” diye konuştu.

KURA SONUÇLARI İNTERNETTE

Fatma Toru, konuşmasında ayrıca Ocak ayı içinde hayata geçecek yeni bir projenin daha müjdesini verdi. Başkan Toru sözlerini şöyle sürdürdü; “Burada kurada çıkmayanlar üzülmesinler. Büyük Aymanas Mahallesinde yaptığımız imar uygulamasında sona gelindi. Ocak ayı içerisinde 2500 dairelik uygulamamızla vatandaşlarımıza yeni bir alternatif sunmuş olacağız. Büyük Aymanas Mahallesindeki bu proje ile toplam konut sayımız 6 bin konuta yaklaşmış olacak. Allah hak kazanan herkese sağlık içinde oturmayı nasip etsin.” Konuşmanın ardından Meram Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen Uluırmak Evleri’nin kuralarına geçildi. Önceki iki konut projesinde olduğu gibi Uluırmak Evleri içinde ilgi bir hayli fazla oldu. Kuraya katılan vatandaşların heyecanı yüzünden okundu. Kura çekimi ile birlikte 818 asil 818 de yedek isim belirlendi. Öte yandan ön başvuruda bulunarak para yatıran ancak ismi kurada çıkmayan vatandaşların paralarını Kuveyt Türk Bankası Meram Yeni Yol Şubesinden alabilecekleri, kura sonucunu öğrenmek isteyenlerin de 06.12.2018 tarihinden itibaren meram.bel.tr ve www.uluirmakevleri.com adresilerinden kimlik numaralarını girerek bilgi sahibi olabilecekleri bildirildi.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum