Uludağ Yolunda Kayan Tır Vinç Yardımı İle Kurtarıldı, Ulaşım Aksadı

Uludağ Yolunda Kayan Tır Vinç Yardımı İle Kurtarıldı, Ulaşım Aksadı

Türkiye’nin en önemli kayak merkezi Uludağ’da yoğun kar yağışı nedeniyle araçlar yollarda kaldı. Virajda kayan bir TIR Uludağ yolunu kapattı, ulaşım aksadı, sürücüler zincir takmak zorunda kaldı. Bursa'da önceki gün başlayan yağış,...

Türkiye’nin en önemli kayak merkezi Uludağ’da yoğun kar yağışı nedeniyle araçlar yollarda kaldı. Virajda kayan bir TIR Uludağ yolunu kapattı, ulaşım aksadı, sürücüler zincir takmak zorunda kaldı.

Bursa'da önceki gün başlayan yağış, gece ve gün boyu aralıklarla devam etti. Uludağ yolu ise kısa sürede kar tuttu. Özellikle Milli Parklar mevkiinden itibaren yoğun kar nedeniyle ulaşımda problem yaşandı. Yollarda oluşan kar nedeniyle araçlar zor anlar yaşadı. Karayolları ekiplerinin, devamlı tuzlama çalışması yapmasına karşın zincirsiz Uludağ'a çıkmaya çalışan araçlar yolda kaldı. Kimi vatandaşlar, yolun zorluğunu görünce geri dönerek araçlarına zincir taktırdı. İş makineleri ise kısa aralıklarla yollardaki karı temizledi.

TELEFERİĞE HALAT TAŞIYAN TIR YOLU KAPATTI

Uludağ’da yapımı devam eden teleferik için çelik halat taşıyan bir TIR Sarıalan mevkiine yakın bir yerde buzlanan yolda kaydı. Yolu tamamen kapatan TIR, ulaşımı kilitledi. Jandarma ekipleri, TIR’ın arkasındaki boşluktan küçük araçların kontrollü şekilde geçmesine izin verdi. Kamyonlar ise TIR’ın çekilmesini bekledi. TIR, yaklaşık 4 saat sonra vinç yardımıyla yoldan çekilebildi.

TIR sürücüsü, yaşananları şöyle anlattı: “Tuzlama yapılıyordu, arkasından geliyordum, sıkıntı yoktu. Ama buraya gelince, çıkamayacağımı anladım. Sağa çekip park etmek istedim. Kaydı, geriye kadar gitti. Bayağı korktum yani, uçurumdan düşerim diye.”

“BU KADAR KAR BEKLEMİYORDUK”

Otobüsle gezmek için Uludağ’a çıkan ancak yolda kalan yolcular, araçlarına zincir takılmasını bekledi. Bu sırada çocuklarıyla kartopu oynayan aileler, zincir takılmasının ardından yollarına devam edeceklerini dile getirdi. Milli Parklar mevkiinde araçlarına zincir taktırmak zorunda kalan vatandaşlar, “Bu kadar kar beklemiyorduk. Kar olması daha iyi oldu, çocukları eğlendireceğiz ama zincirsiz çıkamadık. Zincirimiz yoktu, bu kadar kar olduğunu bilmiyorduk, şimdi taktırıyoruz.” diye konuştu.

YOĞUN SİS VAR

Bu arada, Uludağ’da kar yağışı ile birlikte yoğun sis etkili oldu. Uludağ yolunda yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi zaman zaman 3 metreye kadar düştü.

KAR KALINLIĞI 5 SANTİMETRE, ÇARŞAMBAYA KADAR YAĞACAK

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, zirvede kar kalınlığı 5 santimetreye kadar yükseldi. Hava sıcaklığının eksi 2 dereceye kadar gerilediği Uludağ’da 26 Kasım Çarşamba gününe kadar kar yağışının devam etmesi bekleniyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.