Uludağ Racing Takımı Rusya’dan İki Ödülle Döndü

Uludağ Racing Takımı Rusya’dan İki Ödülle Döndü

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) bünyesinde 2010 yılında kurulan Uludağ Racing Takımı, ilk uluslararası başarısını Rusya’da düzenlenen ve üniversiteler arası dünyanın en önemli mühendislik yarışmalarından biri olan 'Formula Student...

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) bünyesinde 2010 yılında kurulan Uludağ Racing Takımı, ilk uluslararası başarısını Rusya’da düzenlenen ve üniversiteler arası dünyanın en önemli mühendislik yarışmalarından biri olan 'Formula Student Russia' yarışmasında kazandı.

2012 yılında İngiltere’de düzenlenen Formula Student UK ve 2013 yılında İtalya’da düzenlenen Formula Student Italy yarışmalarına katılan Uludağ Racing takımı, bu yıl Rusya’da düzenlenen yarışmadan Business Plan Presentation ve Cost Event kategorilerinden 3. olup 2 ödülle Türkiye’ye döndü.

Formula Student yarışmaları üniversiteler arası düzenlenen dünyanın en önemli mühendislik yarışmalarından biri.

Farklı tarih ve yerlerde yapılan bu yarışmalara dünya çapında 50’den fazla ülke ve 500’den fazla takım hazırlanıyor. Formula Student yarışmaları Class 1 ve Class 3 olmak üzere 2 ana kategoride düzenleniyor.

Class 1’de araç üreterek yarışlara katılınırken, Class 3’de ise üretmek istediğiniz araç, teknik dataları üzerinden değerlendiriliyor. Class 3’de Business Plan Presentation, Cost Event ve Desing Event olmak üzere 3 kategori ve bunların toplamı olarak 4 sonuç bulunuyor.

Uludag Racing takımı Rusya’da düzenlenen yarışmada Business Plan Presentation dalında 3. oldu. Bu kategoride öğrenciler, kurmayı planladıkları bir otomotiv fabrikası kurulumundan, aracın üretim aşamaları, satış ve reklam hizmetlerine kadar bütün süreci özetleyerek, jüri üyelerini kurdukları bu şirkete hissedar yapmak için uğraşıyor. Jüri üyeleri bütün bunlardan en iyi 3 sunuma ödül veriyor.

Cost Event kategorisi ise aracın bütün parçalarının tek tek hesaplanarak, üretim maliyetlerinin bütün prosesleriyle açıklandığı aşama. Bu kategoride, en ufak somundan, en büyük parçanın üretim safhalarına kadar ayrıntılı bir fiyat analizinin raporlanması isteniyor. Bu kategoride de Uludag Racing takımı 3.lük ödülünü aldı.

Özel davet üzerine yarışmaya Uludag Racing takım kaptanı ve Otomotiv Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Emre İsa Albak, Otomotiv Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Emre Bulut ve Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğrencileri Atanur Acar ile Cihan Eren’den oluşan 4 kişilik ekip katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.