Ulm’da Türk Haftası Ebru İle Renklendi

Ulm’da Türk Haftası Ebru İle Renklendi

Almanya'nın ünlü mobilya firmalarından olan Möbelmahler mobilya mağazalarının düzenlediği Türk Haftası’na bu yıl Ulm Ebru Kültür Merkezi’nin faaliyetleri damgasını vurdu. Türk Haftası'nda Ebru Kültür Merkezi’nin bir hafta boyunca...

Almanya'nın ünlü mobilya firmalarından olan Möbelmahler mobilya mağazalarının düzenlediği Türk Haftası’na bu yıl Ulm Ebru Kültür Merkezi’nin faaliyetleri damgasını vurdu.

Türk Haftası'nda Ebru Kültür Merkezi’nin bir hafta boyunca sergilediği kültürel etkinliler ziyaretçilerden tam not aldı. Programda Ebru Kültür Merkezi öğrencilerinin sunduğu sema gösterisi, Alman-Türk folklor gösterisi ve öğrenci korosu konseri davetlilerin büyük beğenisini topladı. Programda ayrıca Ebru Kültür Merkezi Müzik Grubu’nun sunumuyla gerçekleşen bağlama dinletisi büyük ilgi ile takip edildi.

Möbelmahler’in her tarafının Türk bayraklarıyla donatıldığını gören ziyaretçiler büyük mutluluk duyduklarını ve bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini dile getirdi. Ebru Kültür Merkezi’nin faaliyetleri ile ilgili bilgi veren kültür merkezi Salih Günay, “Ebru sanatı, saz, gitar, ney ve semazen kursları devam etmekte olup bu kurslar vesilesiyle kültürel zenginliklerimizin tanıtımı ve insanların kaynaşması hedeflenmektedir.” dedi.

Ebru Kültür Merkezi’nin her organizasyonunun insana ve topluma katkı amaçlı yapılmakta olduğunu ve organizasyonların zenginleştirilerek daha fazla insana ulaştırılması gerektiğini belirten Günay, “Alman-Türk ve diğer bütün milletlerle kaynaşma ve bir arada yaşamaya yönelik programları yapmak en önemli hedeflerimizdendir. Düzenlediğimiz bu programda da birçok farklı milletten insanları kültürel etkinlik vesilesiyle bir araya getirmiş oluyoruz. Yaptıkları hazırlıklarla birçok emeği olan üyelerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.