Ülkücülerden 3 adet tekerlekli sandalye

Ülkücülerden 3 adet tekerlekli sandalye

Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı Mustafa Taha Çini, geçtiğimiz günlerde sözünü verdiği tekerlekli sandalyeleri Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi’ne teslim etti.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Alaeddin Keykubat Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 3 Ocak’ta ülkücü öğrenciler tarafından düzenlenen sanatçı Ali Kınık’ın katıldığı konserde, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Konya İl Başkanı Mustafa Taha Çini’ye hediye edilen ‘Av tüfeği’ bazı medya organlarınca eleştirilmişti. Eleştiriler üzerine açıklama yapan Başkan Çini, hediyenin kabul edilmediği ve şahsa hediyenin değeri oranında engelliler için tekerlekli sandalye alabileceği yönünde teklifte bulunulduğunu ve şahsın bu teklifi kabul ettiğini söylemişti. Sipariş edilen tekerlekli sandalyeler Ülkü Ocakları Konya İl Başkanlığı’na teslim edildi. Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı Mustafa Taha Çini de hediye edilen 3 adet tekerlekli sandalyeyi Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi’ne teslim etti.
HEDİYE PROTOTİP BİR TEMSİL
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı Mustafa Taha Çini, Selçuk Üniversitesi’nde yaşanan hadiseyle ülkücülere yönelik haksız bir linç girişimi yapıldığını savundu. “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür ve Kültür Vakfı milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya devam edecektir” açıklamasında bulunda Çini, sözlerini şöyle sürdürdü, “Son zamanlarda bahsi geçen hediyenin prototip bir temsil olduğunu ıslarla belirtmemize rağmen, haksız bir karalama kampanyası başlatılmıştır. Faaliyetin gerçekleştiği gece de, daha önce belirttiğimiz gibi kabul edilmeyen av tüfeklerinin karşılı olarak talep hediye olarak tavsiye ettiğimiz 3 adet tekerlekli sandalye gelmiş ve tarafımızca Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi’ne teslim edilmiştir. Ülkü Ocakları Konya İl Başkanlığı, bu çirkin saldırı ve karalamalara en güzel cevabı vermiştir.” Başkan Çini, 3 adet tekerlekli sandalyeyi Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı’ya teslim ederek hayırlı olmasını diledi. Mıhçı da Başkan Çini’ye teşekkür ederek bu tür desteklerin artması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.