Ülkü Ocakları: Oynadıkları Ateş Kendilerini Yakacaktır

Ülkü Ocakları: Oynadıkları Ateş Kendilerini Yakacaktır

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, yapılanlar, yapılmak istenenler ve tezgahlanmaya çalışılan oyunların hepsinin ayrımında ve takibinde olduklarını belirtti. Kendilerine 'Bağımsız ve Eski Ülkücüler' diyenlere seslenen Kılavuz,...

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, yapılanlar, yapılmak istenenler ve tezgahlanmaya çalışılan oyunların hepsinin ayrımında ve takibinde olduklarını belirtti. Kendilerine 'Bağımsız ve Eski Ülkücüler' diyenlere seslenen Kılavuz, "Yeri ve zamanı geldiğinde bu saygısızlık ve hadsizliklerin hesabı elbette sorulacaktır. Altından kalkamayacakları böyle bir tavrın içine girenleri akıllarını başkalarına almaları noktasında uyarıyoruz: ‘Oynadıkları ateş kendilerini yakacaktır." dedi.

Olcay Kılavuz, ‘Kutlu davamızı kirli hesaplarına karıştırmak isteyen haysiyetsizler’ başlığı ile yaptığı yazılı açıklamada, "Her seçim arefesinde olduğu gibi 10 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilecek cumhurbaşkanı seçimi öncesinde de kendilerine 'Bağımsız ve Eski Ülkücüler' diyen, ne idüğü belirsiz, haysiyet ve şeref yoksunu kişi ve gruplar yine sahnededirler. Bir yerlere yanaşmak, yamanmak ve nemalanmak için şahsiyetleri ve haysiyetlerini satan bu ahlaksızların sergiledikleri oyunlara Ülkücü Hareket defalarca şahit olmuştur. Ülkücü Hareket; her seçim öncesinde bu gibi senaryolarla gündeme gelerek, Ülkücülüğü istismar etmeye çalışan bu hadsiz ve şahsiyetsiz namus yoksunlarına cevaplarını vermiştir." ifadelerini kullandı.

"BİRKAÇ ZAVALLININ KOMEDİSİNDEN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR"

"Türk milletinin kaderi ve Türkiye’nin bekası söz konusuyken; ortada gözükmeyen şeref yoksunlarının, bugün Ülkücülüğün tarifini yapmaları, vatan ve millet sevgisi dersleri vermeleri bir kaç zavallının komedisinden başka bir şey değildir." diye devam eden Kılavuz, Ülkücü Hareket'in kurucusu Başbuğ Alparslan Türkeş’in millete ve davalarına ışık tutması adına, temel doktrinleri olan 9 Işık’ı yazdığını hatırlattı.

Kılavuz, sözlerine şöyle devam etti: "Dokuz ışıktan birisi de Ahlakçılıktır. Başbuğumuz, Ahlakçılığı: 'Türklük gurur ve şuuru ile İslam ahlak ve faziletine, oy toplama endişesi ve siyaset riyakarlığının üstünde kalarak samimiyetle bağlıyız.' diyerek görüşlerini beyan etmiştir. Her konuşmalarında yıllarca 'Başbuğumuzun yanında kaldıkları' gibi asılsız iddialarda bulunarak, bugün Ülkücü Hareket'in kanaat önderliğine soyunan tasması siyasal iktidarın elinde olan meczupların bu ilkeden nasibini almadığı ayan beyan ortadadır.

Ülkücülük, geçmişi zikzaklarla dolu; hayatı kırık çizgilerle bezeli kemik yalayıcıların altına sığınabileceği bir liman değildir. Hele ki bir ülkücünün, terör örgütüyle açıkça pazarlık yapan, Türk’üm demekten ısrarla kaçınan; ülkücülere 'Bunlar Fatiha’yı bile bilmezler, mafya, kafatascı, koboy, faşist' gibi atıflarda bulunan şahsa oy verebilmesi için akli dengesini yitirmiş olması lazımdır."

"ÜLKÜCÜ HAREKETİN GÖNÜL DERGAHI ÜLKÜ OCAKLARIDIR"

Kılavuz, kimliğini ve kişiliğini ülkücü dava yoluyla kazanmaya çalışan, inkar batağına saplandıklarını söylediği bu kişilerin "Ülkü Ocakları, ülkücülüğü bir geçim vasıtası olarak kullanmalarına ve menfaat devşirmelerine asla izin vermeyecektir." hususunu bilmesini istedi.

Ülkücü Hareket'in 1969 yılından beri siyasi platformdaki tek temsilcisinin MHP, gönül dergâhının ise Ülkü Ocakları olduğunu hiç kimsenin unutmaması gerektiğine işaret eden Olcay Kılavuz, açıklamasını şöyle tamamladı: "Bu gerçeği bilmek ve ona göre davranmak, herkes açısından daha doğru ve isabetli olacaktır. Yapılanlar, yapılmak istenenler ve tezgahlanmaya çalışılan oyunların hepsinin ayrımında ve takibindeyiz. Yeri ve zamanı geldiğinde bu saygısızlık ve hadsizliklerin hesabı elbette sorulacaktır. Altından kalkamayacakları böyle bir tavrın içine girenleri akıllarını başkalarını almaları noktasında uyarıyoruz: 'Oynadıkları ateş kendilerini yakacaktır." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.