Ülkenin mayası Milli Görüş'tür!

Ülkenin mayası Milli Görüş'tür!

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, "Artık şu Avrupa Birliği'nin kapısında beklemekten vazgeçin. Biz Saadet Partisi olarak inşallah öyle büyük işler yapacağız ki, Avrupa Birliği bizim kapımızda bekleyecek. " dedi.

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı Ocak Ayı Divan Toplantısı, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay'ın da katılımıyla gerçekleşti. Divan Kurulu'nda Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Saydam, Fatih Oruç, Abidin Taşkazan, Hakkı Bacak, Ramazan Mücevher, İsmail Aydilek, Mehmet Ali Gökçek ve Mehmet Altındağ'ın bulunduğu toplantıya, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Şen, Hasan Hüseyin Öz, Lütfi Yalman, Saadet Partisi Konya İl Sorumlusu Ali Mücevher ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak da katıldı. Toplantıda konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, Konya'da ziyaret ettiği STK'ların iktidarı övdüğünü söyledi. Merhum Necmettin Erbakan'ın döneminden itibaren sanayi hamlesinin başlatılamadığı ifade eden Canbay, "Bugün hala sanayide merhum Hocamızın yaptıkları konuşuluyor. Bu bizlere Hocamızdan itibaren sanayide bir adım atılamadığını gösteriyor" diye konuştu.

fotoooo-036.jpg

MİLLET 'SAADET'İ BEKLİYOR

'Halkla Kucaklaşma' etkinliği hakkında konuşan Canbay, "Halka Kucaklaşma' programı gereğince bugün Konya'da bulunuyoruz. Cuma günü başladığımız ve bugüne kadar devam eden ziyaretler, ilçe ziyaretleriyle inşallah tamamlanacaktır. Bu çalışmalarımız esnasında halkımızın bizlerden beklentilerini, halkımızın nabzını, sorunlarını ve bu sorunların çözümü hakkında fikir alışverişlerinde bulunduk. Öncelikle bu ziyaretlerde Saadet Partisi'ne çok sıcak ve yakın bir ilgi gösterildi. Gittiğimiz her yerde gerçekten büyük bir hizmet ile karşılandık. 'Biz zaten Saadet Partisi'ni bekliyorduk, sizlerden beklentilerimiz büyük' şeklinde cevaplar aldık. Bizlere bu ülkede ilkeli bir siyaset yaptığımızı belirttiler. Bizim duruşumuz ülke ve dünya insanlığı için çok önemlidir. Yine Milli Görüş'ün hizmetleri, gittiğimiz her yerde gündeme gelmiştir. Ziyaretlerimizde sanayi denildiği zaman, merhum Hocamız rahmetle ve minnetle anılmıştır. Gittiğimiz yerlerde Konyamıza yaptığı hizmetlerin önemini ve büyüklüğünü her kesim dile getirdi" ifadelerini kullandı.

yasar-canbay-(4).jpg

TÜRKİYE ÇİN'İN, GÜNEY KORE'NİN ÇÖPLÜĞÜ HALİNE GELDİ

Sanayi konusunda Türkiye'nin yetersizliğine vurgu yapan Canbay, Türkiye'nin, Çin'in ve Güney Kore'nin teknoloji çöplüğü haline geldiğini belirtti. Merhum Necmettin Erbakan'ın sanayi hamlesinden itibaren ülke sanayisine bir şey katılmadığını dile getiren Canbay, şöyle konuştu: "Bugün Türkiye sanayisi merhum Hocamızdan itibaren hiçbir mesafe katedememiştir. Türkiye resmen Çin'in ve Güney Kore'nin elektronik çöplüğü haline gelmiştir. Güney Kore, Merhum Hocamızın başlattığı ağır sanayi hamlesi ile aynı anda sanayi hamlesini başlatmıştır. Fakat bugün Güney Kore o günden itibaren sürekli gelişmiş ve bugün kendi arabasını ve uçağını üretebilir hale gelmiştir. Ziyaretlerimiz esnasında esnafta da çok ciddi bir durgunluğun yaşandığını gördük. Çünkü insanımızın satın alma gücü yok. Yapılan 3+3 zamlar, diğer tüketim maddelerini yapılan zamlarla eriyip gitmektedir. En son yapılan ücret artışlarında emeklilerimize yapılan zam 24 liradır. Yani resmen emeklilerimizle alay etmektedirler"

fotoooo-050.jpg

YENİ NESİL KÖTÜYE GİDİYOR

AK Parti iktidarında gençliğin kötü alışkanlıklarının arttığının altını çizen Canbay, "Gençlerin kötü alışkanlıkları hızla artıyor. Eroin gibi birtakım uyuşturucu kullanımları hat safhada. Televizyonu ne zaman açsak, hep bir kötü haber. Cinayetler, uyuşturucudan ölen gençler, ekonomik sıkıntıdan dolayı cinnet geçiren babaları her gün televizyonlarda görmekteyiz. İşte bütün bunlar eğitimdeki sıkıntılardan kaynaklanıyor. Okullar yapıyorlar. Derslik sayılarını artıyorlar. Tablet vs. dağıtıyorlar. Ancak bütün bunlar şekli iyileştirmelerdir. Eğitim ruhunu çocuklara vermedikçe, istediğiniz kadar okul yapın hiçbir işe yaramaz. Verdikleri eğitim maddeci ve ırkçı bir eğitimdir. Eğitim sistemimiz Avrupa Birliği'ne girmek için, onların sistemlerine göre düzenlenmiş bir sistemdir. Bu eğitim değil, gençleri eritmedir. Gençlerimiz büyük tarihlerinden bir haber yaşıyor ve eğitimlerini sürdürüyorlar" şeklinde konuştu.

fotoooo-001.jpg

AB'NİN KAPISINDA BEKLEMEKTEN VAZGEÇİN

Uzun yıllardır Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmek için, ülkede değiştirmedikleri sistemin bulunmadığını kaydeden Canbay, "Artık şu Avrupa Birliği'nin kapısında beklemekten vazgeçin. Biz Saadet Partisi olarak inşallah öyle büyük işler yapacağız ki, Avrupa Birliği bizim kapımızda bekleyecek. Türkiye'nin büyük bir potansiyeli var. İşte bu potansiyel inşallah Saadet Partisi iktidarı ile bugünkü iktidardan çok daha farklı bir biçimde kullanılarak, ülke daha iyi bir konuma getirilecektir. Biz bina inanıyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Ülkemizde su var, un var ancak ekmek yok. Çünkü maya yok. İşte bu maya da Milli Görüş'tür" sözlerini kullandı.

GEMİLERİ YAKMAYA HAZIRIZ

"Saadet Partisi olarak Tarık bin Ziyad gibi gemileri yakmaya hazırız" diyen Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar ise, "Bizim mücadelemiz bir başbakanlık veya cumhurbaşkanlığı koltuğu mücadelesi değildir. Gittiğimiz o STK'ların başkanlarına sesleniyorum, siz her şeyi görüyorsunuz, her şeyin en iyisini yapıyorsunuz da, yıllardır ülkenin selameti için çalışan Saadet Partisi mensubu büyüklerimiz bu doğruları göremiyor mu? Bu toplumda birileri çıkacak para kazanmak adına vücutlarını satacak ve onların kartlarını sokağa atacak. Faiz, bu toplumun yüzde 80'ine sirayet edecek. Bu toplumda anneler babalar çocuklarına hükmedemeyecek. Bu anne ve babalar, uyuşturucudan ölen çocuklarını gözü yaşlı bir biçimde toprağa gömmek zorunda kalacaklar. AMATEM'ler ağzına kadar dolacak. Evlenen eşler birbirinden şüphe ile bakacak. İslam dünyası kan ve tarumar içinde olacak. Milyonlarca Müslüman öldürülecek. İslam coğrafyasının yer altı ve yer üstü zenginlikleri batıya geçecek. Bütün bunlar olurken, siz STK başkanları kafanızı kuma gömeceksiniz ve iktidarı alkışlayacaksınız. Ahirette Allah bunun hesabını soracağı gibi o mazlumlar da bunun hesabını sorar. Herkes aklını başına alsın. Biz bu dünyada oyun oynamıyoruz" dedi.

STK'LAR HÜKÜMETİ ÖVMESİN, İŞİNİ YAPSIN

'Halkla Kucaklaşma' etkinliği çerçevesinde ziyaret edilen STK'ların kafalarını kuma gömüp, sürekli iktidarı alkışladığını belirten Uyar, "Bugün başlatacağımız seçim startı sadece Türkiye'nin değil hakikaten bütün dünyanın selametine vesile olması lazımdır. Onun için bütün teşkilat mensuplarımızın, il başkanlarımızın, yönetim kurullarını ve bütün STK'ların bu şuurda çalışmaları gerekmektedir. Konya'da üç gün boyunca 'Halkla Kucaklaşma' programı eda ettik. Bu program neticesinde şunu gördük, Türkiye'de güzel işler oluyor ama dünyada da güzel işler oluyor. Bunları takdir ederken bunların yanındaki yanlış işleri, bu toplumdaki kanaat önderlerinin, STK'ları ve bu toplumun ilim adamlarının söylemesi ve halka arz etmesi gerekmektedir. Bir çok STK'ya gittiğimiz zaman, sanki orası bu toplum için oluşmuş STK'lar değil, şu anki iktidarın bir kolu gibi görev yapmaktadır. Gittiğimiz STK'larla yaptığımız toplantılar bizlere sanki şu anki iktidarın il başkanlığında toplantı yapıyoruz hissini veriyorlar. Herhangi bir odaya gittiğimiz zaman, orası bizlere iktidarı övmesin. Evet, STK'lar doğruları söylesinler. Fakat bunun yanında yapılan yanlış işleri de Allah rızası için söylemek zorundalar. BU toplumun ahlak yapısı tamamen çökerse, mevcut iktidarın yanı sıra işte bu STK'ların da vebali büyük olur"

MESCİD-İ AKSA'DA ŞÜKÜR NAMAZI KILACAĞIZ

Saadet Partisi teşkilatı mensupları olarak maddi ve manevi olarak gayret edildiği takdirde, Allah'ın izniyle bu ümmetin Mescid-i Aksa'da şükür namazı kılacağını dile getiren Uyar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Saadet Partisi teşkilatı olarak bütün varlığımızı Allah yolunda harcamaya hazırız. Bütün teşkilatımız Tarık bin Ziyad gibi gemileri yakmaya hazır olmalıdır. Bu seçim ya alınacak ya alınacak. Başka çaresi yok. Allah yarın bunun da hesabını soracak. Eğer maddi ve manevi anlamdaki gemilerinizi yakmazsanız, Allah bu seçimlerde bize zafer vermez. Bütün bunlar olurken, diğerleri kafalarını gömerken, Saadet Partisi mensupları kafasını gömemez Allah bunun da hesabını soracaktır. Sağdan, soldan rüzgar beklemeyin. Rüzgar bekliyorsanız, rüzgarı burada siz oluşturmak zorundasınız. İlçe yönetimleri, mahalle temsilcileri rüzgar sizin bulunduğunuz yerde var. Sizler de bizler de işimizi yapacağız ve Allah da bizlere yardım edecektir. İşte Allah'ın da yardımıyla, Mescid-i Aksa'nın bahçesinde şükür namazı kılacağız. Biz inanacağız ki biz o şükür namazını kılarken, Arakan'da annesinin ve babasının gözü önünde diri diri yakılan çocuğun ruhu tekbir getirecek. İnanacağız ki biz o şükür namazını kılarken Afrika'da susuzluktan ölen o çocuklar tekbir getirecek. İnanacağız ki, o şükür namazını kılarken Suriye'de çocuğuna su bulamadığı için elini kesip kanını içiren anne şükür edecek. Hepimiz inanacağız ki, Allah mutlaka bütün insanlığı kurtaracak o suyu bizim önümüze getirecek. Toplantılara tam manasıyla katılmak ve yine verilen görevleri tam manasıyla yapmak zorundasınız. Ondan sonra Allah'ın yardımını bekleyebiliriz."

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum