'Ülkemizde ABD üssü, askeri ve bayrağı görmek istemiyoruz'

'Ülkemizde ABD üssü, askeri ve bayrağı görmek istemiyoruz'

AGD İstanbul Şube Başkanı ABD'nin İstanbul Konsolosluğu önünde gerçekleştirilen eylemde önemli açıklamalarda bulundu.

Filistin için felaket anlamına gelen ve ‘Yüzyılın Anlaşması’ adı verilen plan dün akşam ABD Başkanı Donald Trump tarafından açıklandı.

ABD Başkanı Trump tarafından açıklanan ve Siyonist İsrail rejiminin emellerine hizmet eden plana Filistin kanadının sert tepki gösterdi. Söz konusu plan İslam coğrafyasının tepkisini çekerken Türkiye'de de protesto eylemleri gerçekleştirildi. Türkiye'de ABD ve Siyonist İsrail rejiminin protesto edildiği yerlerden biri de ABD'nin İstanbul Konsolosluğu'nun önü oldu.

Dün gece gerçekleştirilen eylemde katılımcılara hitap eden AGD İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç önemli ifadeler kullandı.

Genç, ülkemizde ve İslam coğrafyasında ABD üssü, askeri ve bayrağı görmek istemediklerini söyledi.

Siyonizmin kuklası Trump'ın söz konusu küstah adımdan vazgeçmesi gerektiğini vurgulayan Genç, "Aksi takdirde çelik kadar sağlam bir öfkenin hedefi olacaktır" ifadelerini kullandı.

'YAPMAMIZ GEREKEN İSLAM BİRLİĞİ'NİN BİR AN EVVEL KURULMASIDIR'

AGD İstanbul İl Başkanı Yunus Genç, ABD'nin İstanbul Konsolosluğu önünde yapmış olduğu açıklamada İslam ülkelerinden kınama değil yaptırım beklediklerini dile getirdi.

Müslümanların yapması gerekenin bir an evvel İslam Birliği'ni kurmak olduğunu kaydeden Genç, Kudüs'ün Müslümanların olduğunu söyledi. AGD İstanbul Şube Başkanı Genç, "Kudüs Müslümanlarındır ve Müslümanların kalacaktır. İsrail işgal ettiği topraklardan defolup gidecektir, sökülüp atılacaktır." ifadelerini kullandı.

'O PAÇAVRAYI REDDEDİYORUZ'

AGD İstanbul İl Başkanı Yunus Genç, 'Yüzyılın Anlaşması' ismi verilen planı kabul etmediklerini dile getirerek "O paçavrayı reddediyoruz. Kudüs Müslümanlarındır ve Müslümanların kalacaktır." dedi.

Bölgede barış olmasının iki şartı olduğunu da belirten Genç, "Bir ABD mutlaka evine geri dönecek. İki İsrail işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum