'Ülkede Yolsuzluğu Ve Rüşveti Soruşturacak Cesur Ve Kararlı Bir Yargı Kalmadı'

'Ülkede Yolsuzluğu Ve Rüşveti Soruşturacak Cesur Ve Kararlı Bir Yargı Kalmadı'

CHP Kırıkkale İl Başkanı Avukat Ziya Kavlak, Türkiye'de yolsuzluğu ve rüşveti Türk milleti adına soruşturacak cesur ve kararlı bir yargının kalmadığını söyledi. Kavlak rüşvet ve yolsuzluğun bu ülkede meşru hale geldiğini vurgulayıp,...

CHP Kırıkkale İl Başkanı Avukat Ziya Kavlak, Türkiye'de yolsuzluğu ve rüşveti Türk milleti adına soruşturacak cesur ve kararlı bir yargının kalmadığını söyledi. Kavlak rüşvet ve yolsuzluğun bu ülkede meşru hale geldiğini vurgulayıp, "Artık AKP hükümetinden rüşvet ve yolsuzluğun yasal hale getirecek bir düzenlemeyi bir an önce Meclis'e getirmesini beklemekteyiz!” dedi. Av. Kavlak, AK Parti iktidarının Türkiye'deki en büyük icraatının da rüşvet vereni ve rüşvet alanı aklayacak bir yargıyı tesis ettiğini belirtti.

CHP Kırıkkale İl Başkanlığı, 17- 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk dosyaları hakkında verilen takipsizlik kararını protesto etmek üzere Adliye Sarayı'na yürüyüp, kapı önüne siyah çelenk bıraktı. Bina önünde yapılan basın açıklamasına çeşitli sivil toplum örgütleri destek verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında soruşturma yapan 53 kişi hakkında takipsizlik kararı verilerek yüz karası bir utanca imza atıldığını ifade eden CHP İl Başkanı Avukat Ziya Kavlak, soruşturma kapsamında elde edilen onlarca bilgi, belge, bulgu ve delilin üstü AK Parti hükümetinin baskıları sonucu bir kısım yargı mensupları eliyle kapatıldığını söyledi.

Bu gelişmelerle birlikte Türkiye'de yolsuzluğu ve rüşveti Türk milleti adına soruşturacak cesur ve kararlı bir yargının kalmadığı da ortaya çıktığını belirten Kavlak, “AKP hükümeti, bakanlarının bulaştığı bu hukuksuzlukları yargı adına bir kısım işbirlikçilerine, üstelik hukuktan, ahlaktan yoksun bir yöntemle temizletmiştir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının takipsizlik kararı tarihe bir utanç belgesi olarak geçerken, rüşvet ve yolsuzluk bu ülkede meşru hale gelmiştir. Artık AKP hükümetinden rüşvet ve yolsuzluğun yasal hale getirecek bir düzenlemeyi bir an önce Meclis'e getirmesini beklemekteyiz!” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın söz konusu kararının HSYK seçimlerinden hemen sonraya denk gelmesinin tesadüfi olmadığını beyan eden Kavlak, “AKP hükümeti, HSYK seçimleri öncesinde yargıçlara yaptığı baskıyla 17 Aralık soruşturmasını engellemeyi hedeflemiş ve bu hedefinde de başarılı olmuştur. Bu saatten sonra bir kısım AKP destekli yargıç ve savcıdan adalet beklemek mümkün değildir. Çünkü yargı fiilen AKP hükümetinin emrine girmiştir. Eğer bir ülkede yolsuzluğa ve rüşvete bulaşmış kişiler toplum içine çıkabiliyorsa, o ülkede ne yargıya ne de siyasetçilerine güven kalır! AKP iktidarının Türkiye'deki en büyük icraatı da rüşvet vereni, rüşvet alanı aklayacak bir yargıyı tesis etmiş olmasıdır.” diye konuştu.

Kavlak açıklamasını, “Ancak gerek AKP hükümeti gerekse onun maşası görevine soyunanlar bilmelidir ki, hiçbir hukuksuzluk ilelebet saklı kalmaz! Suçlular er veya geç Türk milleti önünde suçlarının hesabını vereceklerdir." diyerek tamamladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.