Ülke uçuruma sürükleniyor!

Ülke uçuruma sürükleniyor!

Mustafa Özkafa, “15 yıllık AK Parti döneminde dış ticaret açığı, 750 milyar dolar oldu. Her 4 gençten biri işsiz. Paralar, oluk oluk bankalara akıyor. Bunların izahını nasıl yapacaksınız?” dedi

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı, Temmuz ayı divan toplantısını gerçekleştirdi. Parti il binasında düzenlenen toplantıya Saadet Partisi Genel Başkanı Başdanışmanı Mustafa Özkafa, Karatay Eski Belediye Başkanı Mehmet Şen, Meram Eski Belediye Başkanı Veysel Candan, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Avukat Hasan Hüseyin Uyar, İl yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

4-2-034.jpg

KABADAYILIK İLE DÜZEN KURULMAZ

Toplantıda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Başdanışmanı Mustafa Özkafa,  Konya ve ülke gündemini değerlendirdi. Özkafa, yeni bir dünya düzeninin kabadayılık ile kurulamayacağını aktardı. İmanlı, inançlı ve karakterli nesillerin değerlendirilerek ortaya bir güç konulması gerektiğini ifade eden Özkafa, “Sayın Cumhurbaşkanı, Mescid-i Aksa ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Lütfen hadiselere sebebiyet vermeyin dedi. İsrail bundan anlar mı? İsrail, Birleşmiş Milletler (BM) teşkilatının 150-200 üyesinin aldığı kararı bile tanımaz. İsrail'i hizaya getirecek tek bir husus vardır, o da; güçtür. Onun için Milli Görüş, tam 40 sene evvel Konya'nın ortasına ağır sanayinin en mühim bir parçası olarak motor fabrikasını kurmuştur. İnsanlar; Milli Görüş'ü dış mihrakların tesirinde kalmayıp tanıyabilseydi, 40 yıl evvel motor fabrikasını kuran bu görüş; 30 sene evvel uçak fabrikasını, 25 yıl önce jet fabrikasını kurar bitirirdi. Yani bundan emin olabilirlerdi. 40 yıl önce, bir bisikletin imal edilmekten aciz olunduğu dönemlerde biz, motor fabrikasını kurabildik. Yeni bir dünya için ne lazım geliyorsa yaptık. Şerefimiz için, Kıbrıs Barış Harekatı'nı da düzenledik. Çalışanlara hakkını vermek gerekiyorsa, en yüksek seviyede verdik. Dünyada Siyonizm ve yerli işbirlikçiler var. Hikmet-i ilahidir; zaman zaman bunlar da galebe çalıyor ve bu tarz faaliyetleri engelliyorlar” dedi.

4-4-025.jpg

15 YILDA 750 MİLYAR DOLAR AÇIK

Milletin selameti, sağlık ve afiyeti için yaşanan olayların iç yüzünü bildiklerini ve bunların millet ile paylaşılmasının öneminin altını çizen Özkafa, “Son 15 yılda, ülkemizi idare edenlerin ahvalini değerlendirmek durumundayız” diye konuştu. “Manevi anlamda büyük bir sıkıntı var. Boşanmalar artıyor, aileler sıkıntıya giriyor. Akrabalar arasında sürtüşmeler yaşanıyor” diyen Özkafa, şunları kaydetti: “Genç yaşta uyuşturucu kullanan evlatlarımızın sayısında artışlar var. Ekonomik olarak, herşey ayan beyan ortada. Hükümet, 15 yılını bütçe, cari ve dış ticaret açığı vermek üzerine kurmuş. Geçtiğimiz haftanın başında Maliye Bakanı, değerlendirme toplantısı yaptı. Haziran ayında 13 buçuk milyar açık verilmiş. Ocak'tan Haziran'a kadar da 25 milyar açık çıktı. 6 ayda 250 milyarlık gelirin olması lazım. Bunu basına öngördük şeklinde ifade etti. Biz de Milli Görüşçüler olarak diyoruz ki; sen 15 yıldır niye açık öngörüyorsun, bir de kapalı görsen olmaz mı? En genç nüfusa sahip ülkelerden birisiyiz, jeopolitik olarak çok hassas bir konumdayız. Bütün mahsuller yetişiyor. Peki neden zarar ediyoruz? Evlatlarımız tahsil görüyor. Bir sürü üniversite açtınız. Biz ne zaman kar edeceğiz? Dış ticaret açığını inceledim ve devlet bunu kaydetmiş. 1923'ten 2002 yılına kadar dış ticaret açığı; 250 milyar dolarlarında seyrederken, 15 yılda AK Parti hükümeti tarafından 750 milyar dolara çıkmış. Bunun hiçbir izahı olamaz. Birtakım icraatlerinden dolayı bu partiye meyletmiş insanlar, bekleme taraftarı. Tamam bekleyin. 250 milyar dolar, 1 buçuk trilyona çıksın bekleyin. Türkiye, borca esir ediliyor. Faiz tuzağına çekiliyor. İşsizlik ve enflasyonun artmasına, Türk parasının ise değer kaybetmesine sebebiyet veriyor.”

4-1-025.jpg

BELEDİYEYİ BORÇSUZ TESLİM ETTİK

AK Parti hükümetinin iktidara geldiği yılda kamu borcunun 250 milyar, bugün ise 820 milyar olduğunu hatırlatan Özkafa, hane halkı borcunun ise 6 buçuk milyardan, 400 milyara çıktığını dile getirdi.  Şirketlerin borcunun 200 milyardan 800 milyara çıktığı bilgisini de veren Mustafa Özkafa, Türkiye'nin toplam borcunun 2 trilyon doları aştığını söyledi. “1 kilogram etin fiyatı 50 TL. Tarım ve hayvancılığa elverişli ülkemizin son hali bu. Türkiye'de kişi başına et tüketimi 20 kiloya düşmüş, Avrupa'da ise 100 kiloya çıkmış. Avrupalı, faizin ve sıkıntının içine girmediği için bu noktalarda. Hükümet son 6 ayda çalışanlarına 80 milyar para öderken, bankalara faiz olarak 26 milyar dolar para ödemiş. Ekonomi gazetelerden biri 5-6 yıl önce şöyle bir manşet atmıştı: 'Türkiye Cumhuriyeti'nde borcu ve faizi düşüren tek Başbakan Erbakan.' Milli Görüş, hem hükümetlerde hem de belediyelerde aynısını yaptı. Biz, Konya Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizi teslim ederken kasamızda 5-10 trilyon para vardı. Tek kişi ve kuruluşa borcumuz yoktu. Biz meydanlara bilboardlara göğsümüzü gere gere yatırım ve sıfır borç yazdırdık.  Bir ton suyun fiyatı 50 kuruştu. Şimdi neredeyse 10 katına çıktı. 20 lira gelen su faturası, 100-120 lira geliyor” şeklinde konuştu.

4-3-030.jpg

“ADAM OLUN ADAM”

Referandum döneminde Avrupa hakkında söylenilenler ile günümüzde beyan edilen ifadelerin tam tersi bir durum yaşadığını aktaran Özkafa, hükümet ile AK Parti'nin stratejik dostluğunun olduğunu ifade etti. D-8'in hayata geçirilmemesinin dünya Siyonizmine ve egemen güçlere yaradığını konuşmasına ekleyen Özkafa,  “Planları, harfiyen yürüyor. Suriye'nin Kuzeyi'nde terör devletinin kurulmasına müsaade etmeyeceklerini söyleyen hükümet yetkilileri, Irak'ın Kuzeyi'nde yaşananlara sessiz. Barzanistan'ın bayrağını havalimanını, başbakanlık binasına astılar. Sonra Irak'ta referandum yapılacağı söylendi. Bütün İslam coğrafyası tehlike altına alınıyor. Erbakan hocamızın dediği gibi Amerika'ya harp ilan etmeyin. Adam olun adam. Birçok ülkede demokrasi değil, demokratur var. Basın ve medyayı ele geçiren hükümet, sadece kendinden bahsettiriyor. AK Parti, kendi partisine yılda 500 trilyon para veriyor. Saadet Partisi'ne 10 kuruş vermiyor. İşte sizin düzeniniz bu. Siz nasıl Adalet ve Kalkınma Partisi oluyorsunuz?” açıklamalarında bulundu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum