‘Ülke, her yönden çıkmazın içinde’

‘Ülke, her yönden çıkmazın içinde’

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Ülke, her yönden çıkmazın içine girdi. Ciddi bir tehlike ile karşı karşıyayız. Gerçeklerin bir an önce farkına varılmalı” dedi

Saadet Partisi Ağustos ayı il başkanları ve il müfettişleri toplantısını geniş bir katılımla gerçekleştirdi. Partisinin Ağustos Ayı İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısına katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündeme yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, ekonomik gelişmeler başta olmak üzere, dış politika, memura verilen zam oranları, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapılan düzenlemeler, tarım politikalarına ilişkin konuştu.

TIRLAR TÜRKİYE’YE KARŞI GELİYOR

Genel Başkan Karamollaoğlu, Amerika'nın kendi ifadesiyle terör örgütlerini desteklediğini belirtti. Amerika'nın “Biz, Türkiye’deki terör örgütlerine destek vermiyoruz. Onların dışarıdaki mücadelesine destek veriyoruz” söylemlerini hatırlattı.  “Siz PYD’ye destek verirseniz. Bunu Türkiye’ye karşı kullanırlar. Durmadan tırlar geliyor. 300 tır, 600 tır, 900 tır, derken 1300 tır oldu” diyen Karamollaoğlu, memur ile alay edildiğini de aktararak, “ Enflasyonun çıktığı iki haneli rakamlarda memura 3,5+4 teklif ediyorsanız. Bu, onlarla alay etmektir. Bunu sadece memur için söylemiyorum. Herkes için söylüyorum. Herkesin geçimini sağlayacak bir ücretin almasını istiyoruz. Yüzde 10’un üstünde zam verilmesi gerekiyordu” açıklamalarında bulundu.

METAL YORGUNLUĞU AK PARTİ'DE

Karamollaoğlu, “Zannediliyor ki, AK Parti politikaları değişirse hükümet ayakta durur.  Metal yorgunluğu AK Parti’nin kendisinde var” şeklinde konuştu. AK Parti'nin ülkeyi yönetemediğini kaydeden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bu meselelere daha ciddi yaklaşılması gerektiğini düşündüklerini de ifade etti.  KHK ile ülkenin tanzim edilmemesinin altını çizen Karamollaoğlu, konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü: “Olağanüstü Hal Uygulamasını doğru buluyoruz.  Süresi ile ilgili eleştirileri de eksik etmeyeceğiz. OHAL’in ne kadar süreyle kalacağının belli olması lazım. Çünkü hükümet kararnamelere dayanarak, ülkeyi tanzim ediyor.” 

KENDİLERİNDEN BAŞKA HERKES SUÇLU

26 Ağustos’un Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü olduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, Malazgirt'in Milli Görüş için çok önemli bir zafer olduğunu sıklıkla vurguladı. “Hatta hareketimizin ilk üyesi de Erbakan Hoca’nın isteğiyle Malazgirtli bir kardeşimizdir” diye konuştu. Karamollaoğlu, 15 Temmuz’da hain darbecilere karşı milletin topyekün mücadele verdiğini de ifade ederek, “Türkiye ihtilalle karşı karşıya kaldı. Evet milletimiz ayağa kalkıp, darbeyi engelledi. Ama siz bunu hükümet başarısı gibi göstermeye kalkarsanız. Sonra bunu başka yere kesmeye kalkarsanız. Suçu tamamıyla üstünüzden atacaksınız. Bu paralel yapı dedikleri yapıda geçmişte siz tezkiye almadan bir kişiyi devlete almıyordunuz. Savcı, hakim, doktor ve öğretmen olacaksa polis olacaksa ve orduda görev alacaksa herkes bunlardan tezkiye almak zorunda kalıyordu.  Şimdi siz kendinizden başka herkesi suçlu gösteriyorsunuz” ifadelerini kullandı.

TARIM POLİTİKALARINA SERT ELEŞTİRİ

Hükümetin tarım ve hayvancılıkta uyguladığı politikaları sert bir şekilde eleştiren Karamollaoğlu, 500 bin büyükbaş hayvan ithal edildiğini dile getirdi. Geçen sene sonunda 500 bin hayvan ithal edildiğini hatırlatan Genel Başkan Karamollaoğlu,  “Bu 1 milyon hayvan yapar. 475 bin küçükbaş hayvan ithal ettik. 70’lerde Türkiye’den hayvan kaçırılırdı. Bunu önlemek için tedbir alıyorduk. Şimdi ithal eder hale geldik. 5 milyon ton buğday ithal ettik. Mercimek, fasulye ithal ediyoruz. Çiftçi perişan. Topraklarımız ekilip biçilmiyor. Tarım Bakanlarını bir dinleyin. Mangalda kül bırakmıyorlar. Allah aşkına siz bir rakamlara bakın. Siz gelemeden önce ithal var mıydı? Şimdi ne haldeyiz. 15 yıl iktidarda kalacaksınız. Bu hale getireceksiniz. Sonra bizim hiç iyi işimizi görmüyorsunuz diyorlar. Yok görüyoruz. Okul yapıyorsunuz görüyoruz. Yolu görüyoruz.  İnşaatları görüyoruz” şeklinde  konuştu.

ÜLKE EKONOMİK OLARAK DUVARA TOSLADI

Karamollaoğlu, konuşmasında ekonomik gelişmeleri de ele aldı. Türkiye'nin ekonomik olarak duvara tosladığını belirtti. Varlık Fonu'nun bile işe yaramadığını aktardı. Hükümet IMF’ye gitse, oradan bile 5 kuruş para alamayacağını söyleyen Karamollaoğlu, hükümetin maddi güvencesinin olmadığını da konuşmalarına ekledi. Karamollaoğlu, “Nasıl geri alacağını hesap eder. Siz verilen bütün kredileri bitirmişsiniz. Nasıl güvenecekler size” dedi. Kimseyi kimseye şikayet etmediklerini dile getiren Karamollaoğlu, “Herkes  olan biteni görüyor zaten. Kimsenin ekmeğine de yağ sürmüyoruz. Türkiye etkisiz bir ülke haline geldi. Politikaları gereği posta koyuyorlar. Durmadan ‘Ey Almanya’ Tamam da bu bir şey ifade etmez. Problemlerimizi çözmek için dış politikada da efelenmeye ihtiyacımız yok” dedi.

SAADET SEÇİME HER DAİM HAZIR

Konuşmasının son bölümünde ise bir baskın seçim ihtimalinin halen olduğunu aktaran Karamollaoğlu, teşkilat olarak gafil avlanmamak için bütün hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Karamollaoğlu, “Ama biz bir baskın seçimin olma ihtimalini de her zaman gündemimizde tutuyoruz. Başka söylemlere itibar etmeden, bu sene Kasım'da bir seçim olma ihtimali hala var. Bunun için biz kendimizi Kasım'da olacak bir seçime göre hazırlamak mecburiyetindeyiz. Çalışmalarımız da inşallah buna endeksli olarak yürütülecek, gafil yakalanmamalıyız. Ani bir karar neticesinde 'Vay canına böyle bir durumla da karşılaşacağımızı hiç düşünmemiştik' dememeliyiz. Onun için bugün yapacağımız il başkanları toplantımız, tarihi bir toplantı. Hazırlıklarımızı gözden geçirmek, varsa eksik olan kongrelerimizi tamamlamak, teşkilatlarımızdaki birtakım noksanlıkları gidermek mecburiyetindeyiz. Çelikleşmek mecburiyetindeyiz. İnşallah önümüzdeki seçimler Saadet Partimizin yeniden millet nazarında ittifakla desteklendiği bir seçim olacak. Biz var olduğumuzu, ülke problemlerini çözmeye hazır olduğumuzu mutlaka ispat edeceğiz” diye konuştu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum