Ulaştırma Bakanı’ndan Avrasya Tüneli Açıklaması

Ulaştırma Bakanı’ndan Avrasya Tüneli Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul’un trafiğinin yoğunluğunun giderek arttığını belirterek, “Burada hem Boğaziçi hem Fatih Sultan Mehmet Köprüsü hem de Marmaray’ın kapasitesine baktığımızda gerçekten...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul’un trafiğinin yoğunluğunun giderek arttığını belirterek, “Burada hem Boğaziçi hem Fatih Sultan Mehmet Köprüsü hem de Marmaray’ın kapasitesine baktığımızda gerçekten şu anda ihtiyacı karşılayabilecek bir düzeyde olmadığını görüyoruz. Avrasya Tünelimizi yapıyoruz. Lastik tekerlekli araçlarımızın da Asya’dan Avrupa’ya geçişi mümkün olacak. Hızla ilerliyor. Bin 220’li metrelere ulaştık ama o da yeterli değil.” dedi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi, Ekim ayı toplantısını ‘Türkiye’nin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Vizyonu’nun Ekonomimiz ile Sanayimizin Rekabet Gücü ve Geleceği Açısından Önemi’ ana gündemi ile gerçekleştirdi. Toplantıya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan konuk oldu.

Programda Lütfi Elvan, 2002 yılından bu yana taşımacılık sektörüne yapılan yatırımları anlattı. Türk Hava Yolları’nın başarısını özel havayolu şirketlerinin de yakaladığını aktardı. Elvan, havayollarında yapılan özelleştirmenin aynısını demiryollarında da yapacaklarını açıkladı. Elvan, “Demiryolu sektöründe de serbestleşmeye gideceğiz, özelleştirmeye açacağız. Nasıl Türk Hava Yolları gibi diğer havayolları gibi yüksek bir büyüme performansı yakalayan sahip olduğumuz sektörde, aynı yüksek büyüme performansını demiryolu sektöründe de göreceğiz. Bunu hep birlikte yaşayacağız. Önümüzdeki dönemde inşallah sizler de o sektörde hizmet vererek Türkiye’nin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayacaksınız.” diye konuştu.

Karayolu sektöründe yaşanan sıkıntılara da değinen Elvan, Türkiye’nin en fazla trafik yoğunluğu olan, ciddi sıkıntılar yaşanan ve zaman kaybı yaşanan ilinin İstanbul olduğunu söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:

“İstanbul’un trafik problemini mutlaka çözmeliyiz ve çözeceğiz. Aşağı-yukarı günde 1,5 milyon kişi Asya-Avrupa kıtası arasında gidip gelmekte. Burada hem Boğaziçi hem Fatih Sultan Mehmet Köprüsü hem de Marmaray’ın kapasitesine baktığımızda, gerçekten şu anda ihtiyacı karşılayabilecek bir düzeyde olmadığını görüyoruz. Avrasya Tünelimizi yapıyoruz. Lastik tekerlekli araçlarımızın da Asya’dan Avrupa’ya geçişi mümkün olacak. Hızla ilerliyor. Bin 220’li metrelere ulaştık ama o da yeterli değil.”

BAHÇIVAN: OSB VE ÜRETİM MERKEZLERİ DEMİRYOLU BAĞLANTISIYLA LİMANLARA AÇILMALI

Programın açılış konuşmasını yapan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ise ilk olarak Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyada yaşanan sıcak gelişmeleri değerlendirdi. Bahçıvan, yangın yerini andıran Ortadoğu coğrafyasında insanlık trajedisine tanıklık edildiğini söyledi. Toplumsal barış ve bir arada yaşama arzusunu korumanın herkes için çok önemli olduğuna dikkat çeken Bahçıvan, “Bu topraklarda çok kültürlülük ve eşsiz toplumsal zenginlik; farklılıklarını geçmişten bugüne koruyarak yoluna devam ediyor. Ne mutlu bizlere ki, geçtiğimiz günlerde de tanık olduğumuz gibi her türlü provokasyona rağmen toplumsal çimentomuzun sağlamlığı sayesinde bin yıldır sahip olduğumuz birlik ve beraberliği korumayı başarıyoruz. Bunlar varsa, başta ekonomi olmak üzere diğer alanlarda kalkınmak ve gelişmek mümkündür.” dedi.

Bahçıvan, ekonomik katma değer oluşturmak için organize sanayi bölgeleri (OSB) ve üretim merkezlerine yönelik karadan denize kombine taşımacılık sistemini geliştirecek yasal ve idari düzenlemelerin acilen yapılması gerektiğini kaydetti.

Program; meclis üyelerinin sorularının ardından sona erdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.