Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Ulaştırma Bakanı ziyaret edilmeli

Ulaştırma Bakanı ziyaret edilmeli

                Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebi ile yatırımların durdurulması bölgemizde devam eden yatırımları da etkilemiş, başta Alacabel tüneli, Seydişehir-Beyşehir bölünmüş yolu, Bozkır yolu yapımı durmuş, Tınaztepe tüneli ise yeni bir ihale yapılacağı gerekçesi ile tamamen iptal edilmişti.

                Ancak, Heltaş firması yetkilileri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile yüz yüze bir görüşme yaptı, Bakan talimatı ile Seydişehir-Beyşehir bölünmüş yolunda çalışmalar 6 Ekim 2018 tarihi itibariyle yeniden başlatıldı.

                Hatta bu görüşmede Ulaştırma bakanı, Yol yapımını neden durduruldu diye Heltaş firması yetkililerine sitem ettiği bilgisini de aldım.

ALACABEL TÜNELİ TAMAMLANMALI

                Mevcut karayolu standardını yükseltip trafik güvenliğini artırması amacıyla yapımına başlanan Alacabel tünelinin 12 Ekim 2019'da tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyordu.

7,360 metre çift tüp tünel, 11,8 kilometresi bölünmüş yol olmak üzere toplamda 19,2 kilometreden oluşan yol yapılacaktı.

                Tırmanma ve inişleri kaldıracağı için araçlarda ciddi anlamda yakıt tasarrufu sağlayacağı ve ülke ekonomisine yılda yaklaşık 25, akaryakıt tüketiminde de 17,6 milyon liralık tasarruf sağlayacağı tahmin edilen,

Ayrıca, kar yağışı, buzlanma ve tipinin yoğun olduğu kesimlerde karayolu standardını da yükseltecek, trafik emniyeti ile can ve mal güvenliği sağlayacak olan proje Konya ve Seydişehir’ in değil Ülkenin önemli projelerinden biri olduğu biliniyor.

Ne yazık ki Alacabel Tüneli inşaatı da ödenek yetersizliğinden gerek Ceceler Mahallesi, gerekse Seydişehir tarafında çalışmalar tamamen durduruldu.

Bu bilgileri özellikle verdim ki Alacabel tünelinin önemi bir kez daha anlaşılsın.

ULAŞTIRMA BAKANINA HEYET OLARAK GİDİLMELİ

                Heltaş firması yetkililerinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ı ziyareti ile Seydişehir-Beyşehir bölünmüş yolunun yeniden başlaması sağlandı.

                Demem o ki, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan oluşturulacak heyet ile ziyaret edildiği takdirde, başta Alacabel tüneli olmak üzere yarım kalan Bozkır yolunun da devamının sağlanmasının mümkün olacağı kanaatindeyim.

                Bu sebeple, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı'na getirilen Harun Tüfekçi ile irtibata geçilerek, Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti ilçe Başkanı  Kemalettin Atalay, MHP İlçe Başkanı Eyüp Gül, CHP İlçe Başkanı Orhan Özel, İYİ Parti Başkanı Yılmaz Dönderici, Sivil Toplum Kuruluşları, Sendikalar, Derneklerin temsilcileri ve Basın mensuplarından oluşturulacak heyet ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan makamında ziyaret edilmeli.

                Bölgede yarım kalan yatırımlar ile ilgili geniş kapsamlı bir dosya hazırlanmalı ve Bakana sunulmalı.

                Yaklaşan mahalli seçimler sebebi Ulaştırma Bakanının yarım kalan yatırımlara sıcak bakacağını düşünüyorum.

                Ziyaretin çok kısa sürede gerçekleştirilmesi için Kaymakam Erdoğan, Başkan Tutal ve AK Parti ilçe Başkanı Atalay’ a önemli görev düşüyor.

                Gerek Alacabel tüneli, gerekse Bozkır yolu yapımının Bakan talimatı olmadan yeniden başlaması zor görünüyor.

                Bu ziyaretin bir başka önemi de yıllar önce kaybettiğimiz Seydişehir’ in “ÖRGÜTLÜ YAPISINI” tekrar geri getirebiliriz.

              

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR