Ulaşımda bayrammesaisi başladı

Ulaşımda bayrammesaisi başladı

25 Haziran’da başlayacak olan bayram tatilini sorunsuz geçirmek isteyen vatandaşlar biletlerini şimdiden almaya başladı. Otobüs firması yetkilileri vatandaşlara ‘Biletinizi erken alın’ uyarısında bulundu

Ramazan Bayramı bu yıl 25 Haziran tarihinde başlayacak. Konya Otogarı’nda Ramazan Bayramı yoğunluğu şimdiden başladı. Önümüzdeki haftadan itibaren yoğunluğun daha da artabileceğine dikkat çeken otobüs firmaları yetkilileri, gerektiğinde ek seferler düzenleyerek kimseyi mağdur etmemeye çalışacaklarını dile getirdi. Birçok otobüs firmasının tedbir amaçlı şimdiden ek seferleri koymaya başladığı bildirildi. YHT ile Ankara-İstanbul arasında günde 14, Ankara-Konya arasında ise 20 sefer bulunuyor. Konya-İstanbul arasında ise aynı şekilde 4 sefer bulunuyor. 25 Haziran’da başlayacak olan Ramazan Bayramı tatili nedeniyle Konya otogarında ve Tren Garı’nda yoğunluğun önümüzdeki haftadan itibaren daha da artması bekleniyor. Bayramı memleketlerinde akrabalarıyla ya da tatil olarak değerlendirmek isteyen öğrenciler ve çalışanlar, herhangi bir sorunla karşılaşmamak adına bilet rezervasyonlarını şimdiden yaptırıyor. Bayrama 1 hafta kala yoğunluğun daha da artmasını beklediklerini kaydeden otobüs firması yetkilileri, biletlerini önceden almayanların ulaşım sorunu yaşamamaları adına ek otobüs seferleri ile sıkıntılarının giderilmeye çalışılacağını söyledi. Aynı yoğunluğun bayram sonunda da yaşanacağına dikkat çeken firma yetkilileri, geçmiş yıllara göre ultra bir yoğunluk beklemediklerini ifade etseler de her şeye rağmen tedbirleri alacaklarını kaydetti.

TALEP OLURSA EK SEFER HAZIR

Kontur Turizm işletme Müdürü Mithat Oruç, Ramazan bayramı öncesi oluşan hareketlilik hakkında açıklamalarda bulundu. Okulların kapanması ve üniversitelerde final sınavlarının tamamlanması ile birlikte öğrencilerin memleketlerine dönüş gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bütünlemeye kalan öğrencilerin de sınavlarını bitirmesi ile birlikte öğrenciler peyderpey memleketlerine gidecek.   Henüz bayram öncesi yoğunluk başlamadı. Konya’dan dışarı giden yolcularda değil, dışarıdan Konya’ya gelen yolcuların sayısında bir artış var. İstanbul, Bursa, Antalya, Balıkesir gibi illerden vatandaşlar bayramda Konya’ya gelecek. Giden değil, gelen yolcu sayısında artış var” dedi. Konya istikametindeki seferlerinde yoğunluktan dolayı normal sefer sayılarının üzerine yüzde 50 artışla ek sefer koyduklarını ifade eden Oruç, şöyle konuştu: “Yine talebe göre ek seferler koyacağız. Bayram sonrası da Çarşamba günü mesai olduğu için de bir yoğunluk bekliyoruz. Otobüsle gidecekler için kimseyi Konya’da bırakmayacağız. Konyalılar bayramda tatili pek düşünmezler. Fakat tatil kısa da olsa bir yoğunluk olacak. Okulların kapanmasını da fırsat bilen bazı aileler için yaz tatili sezonu bu bayramla birlikte başlayacak.”

FAHİŞ FİYATLARA DİKKAT

Kontur yolcularının yüzde 50’sin biletlerini internet üzerinden aldığına işaret eden Oruç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaşlarımız biletlerini bayrama yaklaşmadan, erken alsın. Yoğunluk nedeniyle bazı firmaların yaptığı ilave seferlere dikkat çekiyorum. Vatandaşlar taşıma belgesi olmayan seferlere bilet almasın. Bu tür araçlar otogar içine giremez, genel olarak otogar dışarısında yolcu alırlar. Bu tür otobüslerle daha önce yaşanan kazalar unutulmamalı. Vatandaş fiyatları aratırsın. Bazı fırsatılar fahiş fiyattan bilet satabilirler.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.