Ulaşıma rekor zam

Ulaşıma rekor zam

Otobüs şirketleri tarafından bilet ücretlerine neredeyse yüzde 70’lere varan zamlar yapıldı. Bazı güzergâhlarda uçak bilet fiyatlarından daha fazla ücret talep ediliyor.

Şehirlerarası otobüs firmaları yaz döneminin gelmesi, okulların kapanacak olması ve tatile gidecek vatandaşların olması nedeniyle bilet fiyatlarına zam yaptı. Otobüs şirketleri tarafından bilet ücretlerine neredeyse yüzde 70’lere varan zamlar yapıldı. Üç gün öncesine kadar 45-50 lira olan bir bilet bugün 70 liraya kadar yükseldi. Özellikle İstanbul, Ankara ve Konya gibi yoğun kullanılan hatlarda fiyatlarda artışa giden firmalar yoğunluğun fazla olması ve rekabetin düşük kalması sebebiyle fiyatları istedikleri gibi yükseltmeye başladı. Bazı güzergâhlarda uçak bilet fiyatlarından daha fazla ücret talep ediliyor. Biletlere uçuk zamlar yapan firmalar akaryakıttaki artışı bahane ediyor. Yeni yapılan zamla 30 TL olan Konya-Ankara bileti 45 TL’ye, 95 TL olan Konya-İstanbul bileki 115 TL’ye, 50 TL olan İstanbul-Ankara bileti 68 TL’ye kadar yükseldi.

ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLDU

Otobüs firmalarının bilet fiyatlarına yaptığı bu zam en çok öğrencilerin tepkisine neden oldu. Firmalar farklı illere üniversite için giden ve evlerine gidip gelmek için otobüs kullanan öğrencileri mağdur etti. Sosyal medya hesaplarından firma yetkililerine seslenen öğrenciler, “30 liralık bilet fiyatına 20 lira zam yapılır mı? bu nasıl zam anlayışı, biz geçimini zar sor sürdürebilen öğrenciler merak içindeyiz?” diye isyan etti. Zamda en büyük mağduriyeti kendilerinin yaşadığını ve asıl hedefin kendileri olduğunu aktaran öğrenciler, “Tamam akaryakıtta zam yapılıyor ama bu kadar da değil ki. Hem biz öğrencilerin hiçbir suçu yokken firmalar tarafından harçlığımıza göz konuydu. Tüm yetkililere sesleniyoruz, yüzde 50-70 arası zam görülmüş değil, müdahale edilmeli” dedi.

55 LİRADAN 70’E YÜKSELDİ

Konya Denizli arasına üç gün önceye kadar 55 liraya bilet alan ve bilet fiyatının 70 lira olmasına tepki gösteren Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencisi Fatih Yılmaz, “Memleketime daha bir hafta önce gittim ve biletimi 55 liraya almıştım. Bugün bakıyorum bilet fiyatı 70 liraya yükselmiş. Bu kadar vicdansızlık olmaz” diye konuştu. Zamma tepki gösteren Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencisi Ayşe Çağlayan ise, “Ailem Ankara’da yaşıyor ve ben de sık sık gidip geliyorum. Arada zam ya da indirimler yapılıyor ama biletimi genellikle 30-35 liraya alıyordum. Zamdan sonra bilet fiyatı 45 lira olmuş. Böyle bir zam başka hangi sektörde var biri söylesin” ifadelerini kullandı.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum