Ukrayna’da Konya rüzgarı

Ukrayna’da Konya rüzgarı

2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları’na katılım yolunda puan veren Ukrayna Açık Taekwondo Turnuvası 11-12 Nisan 2015 tarihlerinde Kharkiv kentinde düzenlendi.

Teknik direktörlüğünü Konyalı Ali Şahin’in yaptığı milli takımda bulunan Konyalı sporcular başarılı sonuçlara imza attı. Milli takım kadrosunda bulunan 15 tekvandocu da madalya kazandı. Turnuvanın ilk gününde bayanlar 57 kg kategorisinde mücadele eden Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Sporcusu Dürdane Altunel ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Milli takımımızda yer alan diğer sporculardan, erkekler 80 kg'da Konyalı Yunus Sarı, bayanlar 53 kg'da Hatice Kübra Yangın ile 67 kg'da Nur Tatar birinci olurken, erkekler +87 kg'da Konyalı Ali Sarı üçüncülüğü elde etti. Son günde, erkekler 68 kg'da Berkay Akyol, 87 kg'da Serdar Yüksel, bayanlar 49 kg'da Rukiye Yıldırım, 62 kg'da İram Yaman, 73 kg'da Furkan Asena Aydın ve +73 kg'da Nafia Kuş altın madalya kazanırken, erkekler 68 kg'da Servet Tazegül ile bayanlar 73 kg'da Cansel Deniz ikinci, erkekler 87 kg'da Konyalı Muhammet Talha Sarı ile bayanlar 73 kg'da Sude Bulut ise bronz madalya kazanarak üçüncü oldular. Bu sonuçların ardın Türkiye turnuvayı, 9 Altın, 3 Gümüş ve 3 Bronz olmak üzere toplam 15 madalya ile kapattı.

ŞAHİN: “HEDEFİMİZ OLİMPİYAT OYUNLARI”

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, son dönemde aldıkları başarılı sonuçlarla 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları hedeflerine adım adım yaklaştıklarını söyledi. Şahin, “Sporcularımız, olimpiyat oyunları yolunda çok önemli olan 2015 yılına çok iyi başladı ve bu şekilde devam ediyor. Ukrayna’ya 15 sporcu ile gidip 15 madalya alıp dönüyoruz. Son dönemdeki başarılarımızla 2016’ya adım adım ilerliyoruz. Sporcu ve teknik heyetimize bu konuda sonuna kadar güveniyoruz. Başarılı sonuçlarla ülkemizi gururlandırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.