Ukrayna Krizi Rusya Borsası Ve Rubleyi Vurdu

Ukrayna Krizi Rusya Borsası Ve Rubleyi Vurdu

Ukrayna’da Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağının düşürülmesi ve Ukrayna’da iç savaşın şiddetlenmesi Rusya borsası ve rubleyi olumsuz etkiledi. ABD ve AB’nin yaptırımları artıracağı yönündeki haberler Rusya mali piyasalarına...

Ukrayna’da Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağının düşürülmesi ve Ukrayna’da iç savaşın şiddetlenmesi Rusya borsası ve rubleyi olumsuz etkiledi. ABD ve AB’nin yaptırımları artıracağı yönündeki haberler Rusya mali piyasalarına olumsuz yansıdı.

Dolar bazlı RTS endeksi yüzde 1,7 kayıpla 1254 puana gerilerken, ruble bazlı MICEX endeksi de yüzde 1,6 kayıpla 1399 puana düştü. RTS ve MICEX endeksleri Çarşamba gününden bu yana yüzde 5-7 civarında geriledi.

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank yüzde 2,3 değer kaybederken, enerji şirketleri Gazprom yüzde 2,1 ve LUKoil de yüzde 2,2 geriledi.

Dolar 35,12 rubleye, Euro da 47,50 rubleye yükseldi.

Bugün BM Güvenlik Konseyi’nde Ukrayna krizine çözüm ve enkaz alanında uzmanların girişi ele alınması bekleniyor. Avrupa Birliği dışişleri bakanları da Rusya’ya yönelik ek yaptırımları yarın ele alacak.

Uzmanlara göre önümüzdeki 48 saat doğu Ukrayna’da yaşanan gelişmeler için belirleyici olacak. Jeopolitik riskler ise giderek artıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.