Ukrayna Bunalımı İhracatına Darbe Vurdu, Yeni Bölgelere Açılacak

Ukrayna Bunalımı İhracatına Darbe Vurdu, Yeni Bölgelere Açılacak

Savaş ortamı ihracat için yeni bölge ve ülkelere yöneltiyor. Bu aralar siyasi bunalımlarla anılan Ukrayna’da satışları gerileyen Akkim Yapı Kimyasalları Sanayi ve Ticaret AŞ, Latin Amerika ve Afrika’da müşteri arıyor.2. Bağlantı ve...

Savaş ortamı ihracat için yeni bölge ve ülkelere yöneltiyor. Bu aralar siyasi bunalımlarla anılan Ukrayna’da satışları gerileyen Akkim Yapı Kimyasalları Sanayi ve Ticaret AŞ, Latin Amerika ve Afrika’da müşteri arıyor.

2. Bağlantı ve Sabitleme Elemanları Teknolojileri Fuarı Fastener Fair Turkey’de yerini alan şirket, ihracatçı firmaların temsilcilerini ağırlıyor; Akfix markalı yapıştırıcılarını, köpüklerini, dolgu ürünlerini tanıtıyor.

Fuarda ürünlerinin ilgi gördüğünü vurgulayan Akkim Yapı Kimyasalları Sanayi ve Ticaret AŞ’nin satış bölümünden Kamil Serin, “Şu an Akfix markası ile 85 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ada ülkelerine dahi, adını duymadığımız ufak ülkelere dahi satış yapıyoruz. İhracatta en etkin olduğumuz alanlar Ortadoğu ve Avrupa. İran’da varız, Suudi Arabistan ve Kuveyt’te varız, Orta Asya’da varız. Ortadoğu’da İran ön planda olup Avrupa’da da Danimarka, Estonya ve İngiltere’ye giriyoruz.” diyor.

Serin, savaş ve siyasi gerilimin ihracatta yeni rota belirlemeyi gerektirdiğini anlatıyor. 2014’ün kolay olmadığını, 2015’in de çetin geçeceğini dile getiren Serin, bu anlamda önlemler aldıklarını, alacaklarını belirtiyor. Serin, “Ukrayna en önemli müşterilerimizdendi geçen sene. Savaştan ötürü burada büyük kayıplarımız oldu. Şu an tecrübelerden yararlanarak riskleri minimuma indirmek için yeni bölge ve ülkelere yöneliyoruz. Latin Amerika ve Afrika ülkelerine yönelik faaliyetlerimiz devam ediyor.” ifadelerini kullanıyor.

Kamil Serin, bir bölgeye değil dünyanın muhtelif alanlarına yoğunlaşmayı tercih ettiklerini de bildiriyor.

20-21 Kasım tarihli Fastener Fair Turkey’de inşaat ürünleri ile depolama, dağıtım ve fabrika ekipmanları da bulunuyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.