Uğurlu stad!

Uğurlu stad!

17 Ekim 2012'de temeli atılan 13 Eylül 2014 tarihinde oynanılan Balıkesirspor maçı ile açılan Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadyumu'nda ilkler yaşanmaya devam ediyor

15 MAÇTIR YENİLGİ YOK

13 Eylül 2014 tarihinde geçtiğimiz sezon oynanılan Balıkesirspor maçıyla birlikte açılan Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadyumu ilkleri yaşatmaya devam ediyor. 13 Eylül 2014 tarihinde açılan Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadyumu ile birlikte temsilcimiz Torku Konyaspor'un kaderi değişti. Yeni stadla birlikte çıkışa geçen Torku Konyaspor'un seyirci sayısı da yeni stadyumla birlikte artmaya başladı. Bu sezon yaklaşık 18 bin seyirci ortalamasına sahip olan Torku Konyaspor, Anadolu'da en çok seyirci ortalamasına kulüp oldu. Yeni stadla birlikte çıkışa geçen Torku Konyaspor, evinde oynadığı son 25 maçta 19 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 4 beraberlik aldı. Bu sezon evinde sadece 1 kez yenilen Torku Konyaspor evinde oynadığı son 15 maçta mağlubiyet yüzü görmedi.

MİLLİ TAKIMIN YOLU KONYA'DAN GEÇTİ

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Letonya, Hollanda ve İzlanda maçlarında da ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadyumu, bu maçlar öncesi gruptan çıkma şansı oldukça düşük olan Milli Takımı'n Avrupa Şampiyonası'na gitmesini sağladı. A Grubu'nda mücadele eden A Milli Takım Konya'da Letonya ile 1-1 berabere kalırken,Hollanda'yı 3-0, İzlanda'yı 1-0'lık skorlarla mağlup etti. Milli Takım diğer oynanan 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberliğin sonucunda  Konya'da 7 puan toplamayı başararak Avrupa Şampiyonası'nın yolunu tuttu.

ALANYA İLKİ BU STADDA YAŞADI

PTT 1.Lig Play Off Yarı Final maçlarında Vartaş Elazığspor'u eleyen Alanyaspor ile Balıkesirspor'u eleyen Alanyaspor PTT 1.Lig Play Off Final maçında karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz gün Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadyumu'nda oynanan mücadele büyük bir çekişmeye sahne oldu. 90 dakikası ve uzatması 1-1 biten maçın sonucunda penaltılarda rakibi 4-2 mağlup eden Alanyaspor, tarihinde ilk kez Spor Toto Süper Lig'e yükseldi. Alanyaspor'un tarihinde ilk kez Spor Toto Süper Lig'e çıkmasının yolu da Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadyumu'ndan geçti. Bu sezon ilkleri yaşatan stadyum olan Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadyumu sosyal medyada 'Uğurlu Stad' şeklinde anılıyor.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum