Uğur Mumcu cinayeti aydınlatılmalı

Uğur Mumcu cinayeti aydınlatılmalı

CHP Selçuklu İlçe Başkanlığı ve Gençlik Kolları düzenlendiği programla 22 yıl önce faili meçhul bir cinayetle katledilen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ile Demokrasi ve Devrim Şehitlerini anıldı

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Konferans salonunda gerçekleşen Uğur Mumcu ile Demokrasi ve Devrim Şehitlerini Anma Programına CHP Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TÜMÖD Genel Sekreteri Suay Karaman, CHP Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Yeniyol, yönetim kurulu üyeleri, CHP Konya İl Başkanı Bekir Yetiştirici, Gençlik ve Kadın Kolları, sendika, demokratik kitle örgütleri temsilcileriyle partililer katıldı. Tüm Öğretim Elemanları Derneği(TÜMÖD) Genel Sekreteri Suay Karaman’da konuşmasında Uğur Mumcu ve diğer şehitlerin katliamının arkasında emperyalizmin olduğunu belirterek, “Aydınlanma savaşında Türkiye’nin ilerlemesinden emperyalistler rahatsız oldu.

Uğur Mumcu ile demokrasi ve devrim şehitlerinin katledilmesinin arkasında emperyalistlerin olduğunu görüyoruz. Uğur Mumcu’yu anmak, cumhuriyet ve kazanımlarına sahip çıkmaktır. Özelleşmeye karşı çıkmaktır. Bölünmeye ve özerklik kimliklerine hayır demektir. Yolsuzluklar ve haksızlıklar karşısında susmak ve mücadele etmemek iyi bir şey değildir. Bu anlamda Uğur Mumcu ve diğer şehitlerimizi anmak ve onları anlamak için mücadeleyi daha ileriye götürmeliyiz. Ulusal güçlerin birleşerek yapacağı mücadele ülkemizi daha aydınlık ve ileri günlere götürecektir.” CHP Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar da konuşmasında “Hepimizin yaşantısında Mumcu’nun önemli bir yeri vardır diyerek, “Uğur Mumcu’yu anlayınca buralara nasıl geldiğimizi daha iyi görürüz. Terör nedeniyle egemenlik hakkının elinden alınmak istendiğini, kaçakçılık olaylarını, mafya kavramını bize öğretmiştir.

Tarikat ve mafya ilişkilerini ortaya koymuştur. Mumcu yakın bir dostumdu. Bu tip insanlardan korttular. Onun içinde yok ettiler. Ama başaramadılar. Hala aramızda yaşıyor. Mumcu benim için önemlidir. Türkiye hala Mumcu’nun katillerini bulamadı. Uğur Mumcu’nun ölümü sonrası gelinen noktada hukuk devleti olmaktan çıkarıldık. Tehlikeli ve kötü bir noktadayız. Allaha şükür hepimiz müslümanız. Müslüman yalan söylemez. Oysa AKP her zaman yalan söylüyor. İnsanların yaşama hakları elinden alındığı bir dönemdeyiz. Can ve mal güvenliğimiz yok. Öyle bir duruma geleceğiz ki sokakta dolaşma güvenliğimiz kalmayacaktır. Bu durum tehlikeli bir noktadır. 91 yıllık cumhuriyet kazanımları son 10 yılda gidebilir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.