Uganda Büyükelçisi Olwa: Türk İş Adamlarını Ülkemize Yatırıma Davet Ediyorum

Uganda Büyükelçisi Olwa: Türk İş Adamlarını Ülkemize Yatırıma Davet Ediyorum

Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği ile Turhal Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TUSİAD) davetlisi olarak Tokat'ın Turhal ilçesine gelen Uganda'nın Ankara Büyükelçisi Johnson Ogara Olwa ülkesindeki yatırım fırsatlarını Turhallı...

Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği ile Turhal Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TUSİAD) davetlisi olarak Tokat'ın Turhal ilçesine gelen Uganda'nın Ankara Büyükelçisi Johnson Ogara Olwa ülkesindeki yatırım fırsatlarını Turhallı iş adamlarıyla paylaştı.

İş adamlarıyla Turhal Kule Restoran'da yemekte bir araya gelen Büyükelçi Johnson Ogara Olwa, Türkleri ve Türkiye'yi çok sevdiğini açıkladı. Türkiye ve Uganda arasındaki kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin ticaret alanında da geliştirilmesi gerektiğini belirten Büyükelçi Olwa, Uganda'nın yatırım açısından fırsatlar ülkesi olduğunu söyledi. Yemekte iş adamlarıyla sohbet eden Olwa, "37 milyonlu Uganda sürekli büyümekte ve gelişmektedir. Ülkemize yatırım yapmak isteyen iş adamları bana göre değerlendirmeli hatta kaçırmamalıdır. Ülkemize ilgi buraya Türk okulları açıldıktan sonra daha fazla oldu. Gıda, yiyecek, içme suyu üretimi birçok alan yatırıma açık. Topraklarımız da tarıma çok elverişli. Gübre kullanmadan rahatlıkla ürün alabiliyorsunuz. Ülkemizde kömür dışında bütün madenler var. Ülkemizde ananas ihracatı yapılıyor fakat soğuk hava depolarımız yok." dedi.

Uganda'nın turizm bakımından Türkiye ile benzerlik gösterdiğini kaydeden Olwa, "Ülkemizde birçok kuş türü var. Doğa güzelliklerimiz çok güzel. Müşteri hizmetlerimiz yeterli değil. Uganda halkı ile Türk halkı sıcak kanlı, iyi anlaşıyorlar. Türk insanı çok sıcak ve candan. Burada herkes bizimle dostluk kurmak istiyor. iki ülke insanlarının birlikte yapacağı çok güzel şeyler olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Programa Turhal Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Sami Dinler, dernek üyeleri, Turhal Ticaret Odası Başkanı Ömer Çansiz, Turhallı iş adamı Sinan Sakman ve davetliler katıldı. İş görüşmesi ve yemek programından sonra TUSİAD Başkanı Sami Dinler, Uganda'nın Ankara Büyükelçisi Johnson Ogara Olwa'ya hediyeler verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.