Ufka Yolculuk Yarışmalarında kazananlar ödüllerini aldı

Ufka Yolculuk Yarışmalarında kazananlar ödüllerini aldı

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından organize edilen ve Kur'an-ı Kerim Meali konusunda düzenlenen Türkiye'nin en geniş katılımlı sivil yarışmasının...

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından organize edilen ve Kur'an-ı Kerim Meali konusunda düzenlenen Türkiye'nin en geniş katılımlı sivil yarışmasının beşincisinin kazananları ödüllerini aldı.

Türkiye'nin ve dünyanın farklı noktalarından 588 bin 400 kişinin başvurduğu Ufka Yolculuk 5. Bilgi ve Kültür Yarışması'nda dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. Türkiye geneli ve Konya il ödüllerinin takdim edildiği tören, Selçuklu Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinde gerçekleşti. Ufka Yolculuk 5. Bilgi ve Kültür Yarışması Türkiye geneli ödül gecesi, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma dünya birincisi Ali Tel'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda konuşan ve yarışma hakkında bilgi veren İrfander Kulüp Başkanı Ali Gökmen, "5'ncisi düzenlenen Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları Kur'an-ı Kerim meali bilgi yarışmasında Konya olarak 40 bin 302 kayıt yapmak suretiyle ülkemiz genelinde ikinci yüksek sayıda kayıt yapma şerefine ulaşmış durumdayız. Elbette başarıya aşk-ı muhabbetle ve gönülden yapılan gayretlerle ulaşıldığını biliyoruz. Ülkemiz genelinde yapılan ve 508 bin 403 kişinin kayıt yaptırdığı ÖSYM'den sonra ülkemizde yapılan en büyük organizasyon olan bu çalışma elbette basit ve kolay olmamıştır. Bu şerefli yarış Konya genelinde 30 ilçe ve 6 beldede 120 sınav merkezinde 852 derslikte ve 970 gönüllü gözetmen ve yine çok sayıda gönüllünün desteği sonucu başarı ile sonuçlanmıştır" dedi.

Server Gençlik ve İzcilik Kulübü Başkanı Mücahit Okuyan ise, "Ufka yolculuk günümüzde insanlığın en büyük sorunlarından biri olan bilgi kirliliği içerisinde, teknolojiyle birlikte okuma alışkanlığını yitirmeye başlayan 7den 70'e tüm kardeşlerimizin sahih kaynakları okuyabilmesi, anlayabilmesi ve hayatına tatbik edebilmesi için başlattığımız bir yolculuktur. 5 yıl önce ecrini sadece Rabbimden umarak başlamış olduğumuz bu yolculuk bugün görüyoruz ki elhamdülillah çok güzel yerlere geldi. Bu çalışmaya başlarken 5-10 bin kayıta ulaşabilir miyiz diye düşünürken bugün hayallerimizin ötesinde bir yere ulaştık. Bu süreçte bir kere daha anladık ki eğer niyetler Allah rızası ise ve doğru işler yapılıyorsa Rabbim işlerimizin önünü açıyor ve çalışmalarımıza bereket veriyor. Şimdi sizlere bu çalışmayı daha iyi anlatabilmek için bazı rakamlar vermek istiyorum. Ufka yolculuk 5 yarışmamıza 81 ilde 853 ilçede 2 bin 626 okulda 235 cezaevinde 17 bin 250 gözetmenin görev aldığı sınavı organize ettik. Bunun yanı sıra 98 ülkeden online sınavımıza katılım oldu. Konya da çok güzel bir çalışmayla 40 bin 302 kayıt yaptı, gayret gösteren tüm gönüllülerimize ve proje ortağımız İrfander'e de buradan çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Ufka yolculuk basın sözcüsü Onur Ocakdan ise, final günü olduğunu belirterek, "Bugün de final günü, büyük ödül günü olacak ve her kategoride A, B, C, D, E, F, G şeklinde ayrı ayrı gerçekleştirdiğimiz her kategorilerin birinci, ikinci ve üçüncülerine Umre ödülleri, sonrasında çeşitli elektronik eşya ödüllerimiz var. Toplam 46 tane umre ödülümüz var. Ayrıca bugün burada yarışmaya girip de 50-75, 75-100 puan arasında puan almış yarışmacılar arasında da 10 kişi umre ödülümüz var. Yarışma yapılmasındaki asıl amaç Allah'ın rızasını kazanmak. Sonrasında okuyan, düşünen, okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla bizim bu yarışmalarımız yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Yarışmanın A, B, C, D, E ve F kategorilerinde birinci, ikinci ve üçüncü olanlara 36 umre seyahati, 36 dost ülke yolculukları ve para ödüllerinden dilediği takdim edildi. Ufkayolculuk.com sitesi üzerinden gerçekleştirilen G (Türkçe online) ve H (İngilizce online) kategorilerinde yarışanlar arasında birinci, ikinci ve üçüncü gelenler ise tablet bilgisayar ödüllerini kazandı. Sınavda 50 puan ve üstü alanlar arasından yapılacak çekilişle 10 kişiye daha Umre Seyahati ya da Dosta Yolculuk hediye edildi.

Ödül töreninde selamlama konuşmalarının ardından ödüller takdim edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.