Ufka Yolculuk marka oldu

Ufka Yolculuk marka oldu

Ufka Yolculuk–4 Hadis Yarışması Konya'nın 31 ilçesinde 120 sınav merkezinde bin 500 gönüllü gözetmen ve sınav görevlisi nezaretinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Ödül töreni ise 6 Mayıs'ta Hacıveyiszade Camii'nde gerçekleşecek

Ufka Yolculuk İl Temsilcisi Halis Can, "Bu yıl ki yarışmamızda sınav tarihi olan 3 Nisan’da Konya’da 31 İlçe ve 120 sınav merkezi 5 Cezaevinde 1500 gönüllü gözetmen ve sınav görevlimiz nezaretinde başarılı bir sınav organizasyonu gerçekleştirdik. Yarışmada dereceye girenler yapılacak organizasyonlarla ödüllendirilecek. Konya’da 6 Mayıs Cuma akşamı Hacıveyiszade Camii ve avlusunda Prof. Dr. Ali Akpınar'ın söyleşisiyle katılacağı, türk tasavvuf musikisi topluluğunun icralarıyla süsleyeceği, avluda hazırlanacak platform ve etkinliklerle özel bir program ve seçkin davetliler eşliğinde dereceye girenler ödüllendirilecektir" dedi.

 BÜYÜK BİR ORGANİZASYON OLDU

Ufka Yolculuk sayıları binlerle ifade dilebilecek tamamı gönüllülerden oluşan büyük ve heyecanlı bir organizasyon olduğunu kaydeden CAN, "Ufka Yolculuk, Türkiye’nin en etkin sivil toplum organizasyonlarından biri olmuştur. Yarışmanın her aşamasında gönüllüler ve Sosyal Proje Destekçileri ile etkin bir kampanya yürüterek toplumun her kesimine yarışmacı olsun ya da olmasın farkındalık oluşturacak mesajlarını iletmeyi başarmıştır. Kamu Üniversiteleri ve Özel Üniversitelere bağlı, fakülte, yüksekokullar ile bütün ilk ve orta öğretim kurumları ile müftülüklere bağlı kurs ve diğer kurumların ziyaretleri gerçekleştirilerek, okullarda stant, afis, el ilanı, broşürlü tanıtım çalışmaları yapılmıştır. Öğrencilere ücretsiz sınav yarışma hadis kitabının temini sağlanmıştır.

Etkin bir sanal platform kullanıcısı olan Ufka Yolculuk facebook, twitter, youtube gibi birçok sanal platformda paylaşımlar yapmakta ve takipçileri yüzbinleri bulmaktadır. Ufka Yolculuk sayfalarını takip edenler buradan sürekli güncel paylaşımları, örnek soruları, bilgilendirmeleri görebilmiştir." dedi.

2016 YILI HADİS YILI İLAN EDİLDİ

"Kamuoyunda Ufka Yolculuk Hadis Bilgi Yarışması ile Hadis gündemi oluşturarak, toplumun bazı kesimlerinde yapılmaya çalışılan hadis düşmanlığına, Kur’an’ı da tahrif ederek, İslam’ı Allah’ın muradı dışında bir din haline getirmek gayretine, Hz. Peygamber Efendimizi itibarsızlaştırma çabalarına dikkat çekerek pozitif farkındalık oluşturmayı başardığımızı umuyoruz" diyen Can, şunları kaydetti: "Bu bağlamda 2016 yılı Hadis yılı ilan edilmişti. Günümüz de bilgi ve çevre kirliliğinin yoğun olduğu bir ortamda, doğru kaynaktan doğru bilgiye ulaşmak, bunu da hayatımızda tatbik ederek cennete giden yolda hep birlikte yürümeyi  amaç edinmekteyiz. Yarışmanın toplumun her kesimini Son Peygamberin (sav) mesajları ile buluşturarak, Allah’ın rızasını kazanmak, toplumda hadis algısı oluşturmak, H.1437 / M.2016 yılı içerisinde Peygamber Efendimizin sav hadislerinin okunmasını sağlamak ve hayata tatbik edilmesini teşvik etmek, okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamak gibi birçok önemli amacı bünyesinde topladı."

İRFAN-DER ÖNCÜLÜĞÜNDE GERÇEKLEŞTİ

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Son Peygamber platformu tarafından uluslararası düzeyde Konya’da ise İrfander’in ev sahipliğinde bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları H.1437 / M.2016 yılında Türkiye’de Türkçe, Dünya genelinde ise İngilizce olarak toplamda 367000 yarışmacı Konya’da ise 33 bin 300 yarışmacı kaydı ile 3 Nisan 2016 tarihinde başarılı bir organizasyonla düzenlendi. Yarışmada kaynak olarak Ufka Yolculuk için özel olarak hazırlanan “Riyâzü’s-Sâlihînden 1001 Hadis Seçkisi” adlı eser seçilmişti. Yarışma Türkçe dilinde 5 (beş) farklı kategoride, İngilizce dilinde ise tek kategori olmak üzere toplamda 6 (altı) farklı kategori de gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.