Ufka Yolculuk Kültür Yarışması başlıyor

Ufka Yolculuk Kültür Yarışması başlıyor

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Ufka Yolculuk Kültür Yarışması başlıyor. Yarışmaya kayıtlar bugünden itibaren www.ufkayolculuk.com adresinden yapılacak.

 Yarışma ile ilgili bilgi veren Erdemli Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Recep Çiftçi, Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları'nın bu yıl üçüncüsünün düzenlendiğini, proje ortağının Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nün yanında bu yıl Son Peygamber Platformu olduğunu ifade etti.
 
Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları kapsamında önceki senelerde "İlmihal",  "Kur'an-ı Kerim Meali" üzerine yarışma düzenlendiğini kaydeden Çiftçi, bu sene yarışmanın "Siyer" alanında düzenlenerek İdeal İnsan temasının ön plana çıkartılacağını belirtti.
 
Çiftçi, ayrıca yarışma hakkında şunları kaydetti: "Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları, 2015 yılında Türkiye'de Türkçe, dünya genelinde ise İngilizce dilinde düzenlenecek. Yarışmanın Türkçe dilinde 'Kur’an-ı Kerim'e göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi/Prof.Dr. İsmail Lütfi Çakan, N.Mehmet Solmaz” kitabından, İngilizce dilinde “Muhammad / Martin Lings” kitabından yapılacaktır. Yarışmanın, Türkçe dilinde 5 farklı kategoride, İngilizce dilinde ise tek kategori olmak üzere toplamda 6 farklı kategoride düzenlenecek ve sınavın yazılı olarak sorulan toplam 100 çoktan seçmeli soru ile test şeklinde olacaktır." Çiftçi, ayrıca yarışma başvurularının 31 Ocak tarihinde sona ereceğini ve sınavın 8 Cemaziyelahir 29 Mart 2015 pazar günü saat 10:00’da gerçekleştirileceğini de söyledi.
HABER MERKEZİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.