Uetd’de Hessen Teşkilatından Sonra Leverkusen Yönetimi De İstifa Etti

Uetd’de Hessen Teşkilatından Sonra Leverkusen Yönetimi De İstifa Etti

AK Parti’nin Almanya kolu olarak bilinen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nde (UETD) istifaların arkası kesilmiyor. UETD Hessen Bölgesi’ne bağlı Friedberg teşkilatının toplu istifasından sonra şimdi de Leverkusen Yönetim Kurulu Başkanı...

AK Parti’nin Almanya kolu olarak bilinen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nde (UETD) istifaların arkası kesilmiyor. UETD Hessen Bölgesi’ne bağlı Friedberg teşkilatının toplu istifasından sonra şimdi de Leverkusen Yönetim Kurulu Başkanı UETD’den isitfa etti.

UETD Leverkusen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Ünlü’nün istifa dilekçesi sosyal medyada da paylaşıldı. Ünlü 23 Kasım 2014 tarihi taşıyan dilekçesinde kendisinin istifasına değinirken UETD Leverkusen Yönetimin 14 kişi ile toplu şekilde istifa ettiği iddia edildi.

Dilekçesinde birlik ve beraberlik için yola çıktığını ve bu yolda emek harcamaya başladığını kaydeden Ünlü, “Sonra geldiğimiz noktada samimiyetin dışına çıkan sorunlarla karşılaştım.” dedi. Burscheid, Monheim, Wermelskircen, Leichlingen gibi temsilcilikleri kurduğunu, belirten Ünlü, “Bakıyorum Köln bölge yönetimi ve arkadaşları tanımadan şube statüsüne getirildi.” dedi. “Leverkusen yönetimi Almanya ve Avrupa’daki her organizasyonda görev aldı.” diyen Ünlü, “Her görev sonrası yaşanan sıkıntılarla hoş karşılanmadı. Hiçbir sıkıntının giderilmesi için bir çaba ve gayret gösterilmediğine kanaat getirdim. Bizler çıkarlarımızı ön plana almadan koşturduk. Samimi duygularla yola çıktık.” ifadelerini kullandı.

"UETD’DE ÇIKARLARI PEŞİNDE KOŞAN ŞAHISLAR VAR"

UETD’ye zarar veren kişilere değinen Ünlü, “Ayriyeten kurum içerisinde bir takım şahısların kuruma zarar verdiklerini öğrendik. Birtakım insanlar ancak ve ancak çıkarlarını ön planda tuttular. Bizim bu iyi niyetimizi kullananlar oldu.” diye devam etti. Millete ve devlete bağlılıklarının altını çizen Ünlü, “Hiçbir yanlışlığa yol vermedik, vermeyiz.” açıklamasını yaptı. İstifa kararının duygusal bir tepki olmadığının altını çizen Ünlü, istifa kararı için, “Daha çok hedef ve anlayış farklığının getirmiş olduğu bir sonuçtur.” dedi.

UETD Basın Sorumlusu Dursun Döngel ise 14 kişilik toplu istifanın söz konusu olmadığını söyledi. Döngel, “Yönetimin istifa ettiği yok, ben başkan diye biliyorum. Ayrıca biz birçok teşkilat başkanını görevden aldık, fark etmiyor. Alınacaksa alıyoruz. Frankfurt’ta mesela bütün bölgeyi feshettik yeniden kurduk.” açıklamasını yaptı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.