Uçmaya hasret kaldık

Uçmaya hasret kaldık

Kar, tipi ve yoğun sis Hava ulaşımını olumsuz etkiledi. 13 aralık tarihinden bu yana Konya Havalimanı’nda 104 sefer iptal oldu. İptaller nedeniyle yaklaşık 17 bin kişi ulaşım hizmeti alamadı

Konyalı vatandaşlar, kar yağışının başladığı tarih olan 21 Aralıktan beri neredeyse uçağa binmeye hasret kaldı. Konya’da etkili olan yoğun kar yağışı hava trafiğini önemli derecede etkiledi. 13 Aralık 2016 tarihinden bu yana Konya Havalimanı’ndan gidiş ve geliş dahil olmak üzere 104 sefer iptal oldu. Bu iptallerden bazıları ise dış havalimanlarından kaynaklandı. İptal olan seferler nedeniyle yaklaşık 17 bin kişi ulaşım hizmeti alamadı. Konya Havalimanı’ndaki iptallerin bir kısmı sis nedeni ile olurken büyük çoğunluğu ise yoğun kar ve tipi nedeni ile oldu. Havayolu şirketleri olumsuz hava koşulları nedeniyle hava yolculuğuna çıkacak olanların havalimanına gelmeden önce bilet aldıkları havayolu şirketinin web sitesinden veya çağrı merkezinden uçuşun iptal olup olmadığı ile ilgili bilgi alması gerektiğini ifade ediyor. 

İSTANBUL DA YOĞUN ETKİLENDİ

İstanbul’da da son 1 haftadır etkili olan kar yağışı sonrası uçuşlarda büyük oranda aksama yaşandı. Kar yağışı nedeniyle her gün yüzlerce uçak seferi iptal ediliyor. Kar yağışının başlamasından sonra İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yapılması gereken binden fazla seferin iptal edildiği tahmin ediliyor. Türk Hava Yolları, AtlasJet ve OnurAir, Pegasus gibi havayolu şirketleri, iptal olan uçuşlar için yolcuların gıda ve barınma gibi ihtiyaçlarını karşıladıkları için milyonlarca lira zarara girdi. Uzmanlara göre uçuşların iptal olmasındaki en çok rastlanan neden kötü hava şartları oluyor.. Uçaklar meteorolojinin limit altında olduğu durumlarda yani görüş düştüğünde, aşırı rüzgar, çok yoğun kar yağışı gibi durumlarda uçamıyorlar. Kötü hava şartları uzun sürecekse, uçağın bağlı bulunduğu diğer uçuşlar da rötara giriyorsa, sefer iptal ediliyor.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum