Uçakta panik!

Uçakta panik!

Konya’da, geçtiğimiz günlerde akşam saatinde başlayan şiddetli sağanak yağış, sel ve su baskınlarına sebep olmuştu. Şiddetli gök gürültülerine sahne olan Konya semaları, uçakların inişine de izin vermedi.

Aynı saatlerde İstanbul'dan havalanan iki uçak Konya Hava Limanı'na iniş yapamayarak Ankara ve İstanbul'a geri dönüş yaptı. Konya seferi yapan, 20.05 ve 21.20’de Konya Havalimanı'na iniş yapması gereken uçaklar bir süre rötar yaptı. İki yolcu uçağı olumsuz hava koşulları sebebiyle iniş işlemini gerçekleştiremedi. İki uçakta da korku dolu anlar yaşandı. Pegasus Hava Yolları'na ait PC4188 sefer numaralı uçuşta bulunan ve havada yaşanan korku dolu anlara şahit olan Mehmet Kopacak, uçakta yaşananları gazetemize anlattı.

"İNİŞE GEÇTİK BİR PARLAKLIK GÖRDÜM"

Hava şartları nedeniyle 18.55'de havalanması beklenen İstanbul-Konya arası uçak seferinin 45 dakika gecikme ile 19.40'da hareket ettiğini belirten Kopacak, "Hava şartlarından dolayı uçuşun gecikmesi yolcuları zaten gerdi. Konya semalarına yaklaşıp inişe geçtiğimiz sıralarda bir parlaklık gördüm. Ardından türbülansa girdik, uçak sallanmaya başladı. Herkes korku içerisindeydi. Uçağa şimşek düşmüş olabileceğini tahmin etmemiştim ama bir süre sonra uçak hızla yükselmeye başladı. Pilotumuz anons yaparak uçağa bir yıldırım isabet ettiğini ve Ankara Esenboğa Havalimanı'na dönüş yapılacağını söyledi" diye konuştu. Pilotun açıklamasından sonra yolculardaki tedirginlik ve korkunun daha da arttığını ifade eden Kopacak, konuşmasına şöyle devam etti: "Anonstan yaklaşık 15-20 dakika sonra Ankara'ya iniş yaptık. Saat 20.50 olmuştu. Tekrar bir anons yapılarak uçağın teknik bir incelemeye alınacağını söylediler. Bir süre sonra da uçağın uçuşa devam edemeyeceğini ifade ettiler. Bizler Konya'ya tekrar uçakla dönmek istedik ama Ankara'dan Konya'ya uçuş olmadığını söylediler. Otobüslerle Konya'ya geldik. Yolcular mağdur oldu.”

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.