Uçak Kazasında Ölen Total Ceo’su, Rusya’ya Yönelik Yaptırımlara Karşı Çıkmış

Uçak Kazasında Ölen Total Ceo’su, Rusya’ya Yönelik Yaptırımlara Karşı Çıkmış

Rusya’nın başkenti Moskova Vnukovo Havalimanı'nda gece saatlerinde düşen özel uçakta hayatını kaybeden Fransız petrol şirketi Total CEO’su Christophe de Margerie’nin son konuşmasında Rusya’ya yönelik yaptırımlara karşı çıktığı...

Rusya’nın başkenti Moskova Vnukovo Havalimanı'nda gece saatlerinde düşen özel uçakta hayatını kaybeden Fransız petrol şirketi Total CEO’su Christophe de Margerie’nin son konuşmasında Rusya’ya yönelik yaptırımlara karşı çıktığı ifade edildi.

Rusya’da düzenlenen Fransa-Rusya İş Konseyi toplantısında konuşan Total Başkanı ve CEO’su De Margerie, Rusya’nın Avrupa ülkelerinde çok sayıda dostu olduğunu, Rusya’nın küresel ekonomik ve siyasi süreçlerden izole edilemeyeceğini düşündüklerini söylemişti.

Birlikte açık ve şeffaf politikalar geliştirilmesini talep eden Fransız işadamı, “Yaptırımlara genel olarak tamamı ile karşıyız. Bunu tekrar söylüyorum. Bunu benden daha önce de duydunuz. Yaptırımlar hem verimsiz hem de adil değil. Siyasi sorunların siyasi yöntemle çözüleceğine inanıyoruz…” ifadelerini kullanmıştı.

Fransız iş adamına göre yaptırımlar gündeme gelmeye başlamışsa, o zaman diplomasi başarısız olduğu anlamına geliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.