Uaü, Ödüllü Öğrencileri Silikon Vadisi'ni Gezdirdi

Uaü, Ödüllü Öğrencileri Silikon Vadisi'ni Gezdirdi

Uluslararası Antalya Üniversite (UAÜ) Genç Liderler Akademisi'nin ortaöğretim 11. sınıflar arasında düzenlediği proje yarışmasını kazanan üç lise öğrencisi, öğretmenleriyle birlikte ABD'nin San Fransisco şehrindeki Silikon Vadisi'ne...

Uluslararası Antalya Üniversite (UAÜ) Genç Liderler Akademisi'nin ortaöğretim 11. sınıflar arasında düzenlediği proje yarışmasını kazanan üç lise öğrencisi, öğretmenleriyle birlikte ABD'nin San Fransisco şehrindeki Silikon Vadisi'ne gitti. Google, Apple, İntel, Twitter gibi dünya devi firmaları gezme imkanı bulan öğrenciler, yaşadıklarının ve gördüklerinin hafızalarından silinmeyecek anılar oluşturduğunu söyledi.

ÖĞRENCİLER GOOGLE, APPLE, TWİTTER VE INTEL GİBİ FİRMALARI İNCELEME FIRSATI BULDU

UAÜ adına Hasan Selman Çavuş ile Adem Tolunay Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Sevgi Çebi'nin eşlik ettiği öğrenciler ilk olarak San Francisco Coppertino'da bulunan Apple kampüsünü gezdi. Ekibe, firmanın yazılım mühendisi Ufuk Okuyucu eşlik etti. Markanın dünden bugüne nasıl geldiğini anlatan Okuyucu, Apple olarak sürekli yenilikler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Apple'ın çalışma şartları ve imkanlarından da bahseden Okuyucu, konuklarına "Genç liderler olarak sizler de hedef belirlerken hep dünyanın en iyileri arasında yer almayı hayal edin ve bunu düşünerek çalışın, başaracaksınız.” öğüdünde bulundu. Daha sonra Mountain View'de bulunan Google kampüsünü gezen gruba, şirket çalışanı yazılım mühendisi Selim Önal eşlik etti. Google gibi dünya sıralamasında ilklerde yer alan bir şirkette çalışmaktan memnun olduğunu ifade ederek, çalışanların mutluluğu için kampüs içinde sunulan imkanlardan bahsetti. Grup daha sonra Twitter ve Intel firmalarının merkezleri inceledi. Intel Historic Museum'u gezen öğrenciler, bundan onlarca yıl önceki teknolojiyle üretilmiş, işlemcileri ve çipleri görme imkanı buldu.

Geziye katılan öğrencilerden Elifnaz Öztekin, UAÜ'nün düzenlediği yarışmanın ödülü olan 5 günlük Silikon Vadisi gezisinde keyifli anlar yaşadıklarını belirterek, "Gezi boyunca arkadaşlarımız ve öğretmenimizle çok güzel vakit geçirdik. Dünyanın en büyük teknoloji merkezi olan Silikon Vadisi'nde dünya sıralamasında ilklerde yer alan Google ve Apple başta olmak üzere birçok firmayı orada çalışan rehberlerimiz eşliğinde gezme fırsatı bulduk, böyle dünya devi firmaları gezmek bizim için çok farklı bir deneyim oldu." Bersu Aktaş, anılarından silinmeyen çok keyifli bir gezi gerçekleştirdiklerine değinerek, "Her anından keyif aldığım bir gezi oldu. Bu paha biçilmez gezi fırsatını bize sağlayan Uluslararası Antalya Üniversitesi'ne teşekkürler." dedi. Talya Öztop da, "Bu yarışmayı kazanarak, unutamayacağımız bir gezi yaşadık. Bu gezi sırasında hem dünyanın en önemli teknoloji merkezlerini gördük, hem de sadece filmlerde gördüğümüz yerlere gitme fırsatı yakaladık. Farklı bir ülkenin kültürünü tanımak, lezzetlerini tatmak, havasını solumak çok güzel bir deneyimdi." diye konuştu.

İngilizce öğretmeni Sevgi Çebi, ödül getiren yarışmayı 'Antalya'da dikili ağacınız var' adlı projeleriyle kazandıkları bilgisini paylaşarak, şunları söyledi: "UAÜ’nün düzenlediği bu tür proje yarışmalarının gençlerin ufkunu geliştireceğine inanıyorum. UAÜ Mütevelli Heyet Başkanı Fettah Tamince'ye gençlere böyle fırsatlar tanıdığı için teşekkür ediyorum. Bu ödül, anılarımız arasında yerini aldı ama bizler ödüle doymak bilmeyiz. Yeni projeler için kolları sıvadık bile."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.