Tzob: Spekülatörlere Fırsat Verilmemesi Yönündeki Uyarımız Etkili Oldu

Tzob: Spekülatörlere Fırsat Verilmemesi Yönündeki Uyarımız Etkili Oldu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ramazan boyunca yerine getirilen oruç ibadetinin dini faziletlerinin yanı sıra ürün, üretici ve gıdanın hayatiyetini ortaya çıkarması bakımından da büyük önem taşıdığını...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ramazan boyunca yerine getirilen oruç ibadetinin dini faziletlerinin yanı sıra ürün, üretici ve gıdanın hayatiyetini ortaya çıkarması bakımından da büyük önem taşıdığını belirterek, “Ramazan ayında halkın mağdur edilmemesi, spekülatörlere fırsat verilmemesi yönündeki uyarımız etkili oldu.” dedi.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Ramazan ayının huzur ve güven içinde, ulviyetine yakışır biçimde idrak edilmesi için bütün kurum ve kuruluşların her yıl olduğu gibi bu yıl da üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme gayretine girdiğini bildirdi. Bayraktar, şöyle devam etti:

“Bizler de TZOB olarak, her yıl Ramazan ayı öncesinde yaptığımız gibi, gıda tüketiminin artmasından dolayı fiyatların spekülatif yönde yükseltilmesini önlemek için yürüttüğümüz çalışmaları ve bu yöndeki uyarılarımızı bu yıl da devam ettirdik. Ramazan öncesi düzenlediğimiz basın toplantısıyla üretici, hal, pazar ve market fiyatlarının analizini, ürün bazında kamuoyuyla paylaştık, Ramazan boyunca bu fiyatların takipçisi olduk. Ramazan’ın sonunda yaptığımız fiyat araştırmaları, halkın mağdur edilmemesi, spekülatörlere fırsat verilmemesi yönündeki uyarılarımızın etkili olduğunu gördük. Ramazan ayında tüketimin fazla olduğu et ürünlerinde ve baklagillerde ciddi bir artış meydana gelmedi. Sebze meyve ürünlerinde fiyatlar, mevsim şartları, arz ve talebe göre oluştu.”

"TZOB’UN TAKİBİ FİYATLARDAKİ SUNİ ARTIŞI ÖNLEDİ"

TZOB’un takibinin, fiyatlardaki suni artışı önlediğini bildiren Şemsi Bayraktar, şu bilgileri verdi: “Bu çerçevede, talep artışını fırsatçılığa dönüştürmeden, sağduyulu hareket eden tüm taraflara, göstermiş oldukları hassasiyetten ötürü ayrıca teşekkür ediyoruz. Türk çiftçisi girdi maliyetlerinin yüksekliğine, 40-50 yıldır çözülemeyen yapısal sorunlara rağmen üretimi sürdürüyor. Bu üretim sezonunda kuraklık ve don başta olmak üzere hemen bütün doğal afetleri yaşayan çiftçimiz bayrama buruk giriyor. Ramazan boyunca yerine getirilen oruç ibadeti, dini faziletlerinin yanı sıra ürün, üretici ve gıdanın hayatiyetini ortaya çıkarması bakımından da büyük önem taşıyor. Doğal afetlere rağmen ülkenin gıda güvencesini sağlayan cefakar çiftçimiz, üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmiştir.”

"BÜTÜN TARAFLAR HAKSIZ KAZANCA YOL AÇMAYACAK SORUMLULUĞU SÜRDÜRMELİDİR"

Milletçe ağız tadıyla bir bayram geçirebilmek için bu sürede de fiyatları takip edeceklerini bildiren Bayraktar, “Bütün taraflar Ramazan ayı boyunca olduğu gibi haksız kazanca yol açmayacak sorumluluğu sürdürmelidir. Kimse hak ettiğinden fazlasına tamah etmemelidir. Etmemelidir ki halkımız ağız tadıyla ve bütçesine uygun alış verişini yapabilsin. Allah’ın bize bahşettiği ve hasatla bollaşan ürünleri çoluk çocuğuyla yeterince tüketebilsin.” dedi.

Bu sıcaklara rağmen, mübarek Ramazan ayında üretimi sürdüren, ülkenin gıda güvencesini sağlayan eli öpülesi çiftçiye şükranlarını sunduğunu belirten Bayraktar, “Tüm İslam aleminin bu bayrama buruk girdiğini, binlerce Müslüman’ın çatışmalar ve saldırılar yüzünden hayatını kaybettiğini görüyor, bundan büyük üzüntü duyuyoruz. Milletimiz ve İsrail zulmü altındaki Gazze ile Suriye, Irak başta olmak üzere dünyanın pek çok bölgesinde can güvenliği olmadan yaşayan, katliamlara maruz kalan Müslümanlara, bütün İslam alemine ve tüm insanlığa huzur içinde bir bayram diliyorum. Milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” açıklamasını yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.