TYB Konya Şubesi 2018 etkinlik programını açıkladı

TYB Konya Şubesi 2018 etkinlik programını açıkladı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, Başkan Prof. Dr. Hayri Erten ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı bir basın toplantısı ile 2018 yılı faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı.

Programın başında söz alan Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, belediye olarak sivil toplum örgütlerine destek vermeyi görev addettiklerini söyledi. Kılca, şehir meydanın hemen yanında yaptıkları Konya Evlerini Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK) tahsis ettiklerini bu sayede bu kuruluşların daha rahat bir çalışma ortamına sahip olduklarını belirtti. Bu yıl bu alanda düzenlemesini yaptıkları Kılıçarslan Konferans Salonunu STK'ların hizmetine sunduklarını belirterek desteklerinin devam edeceği vurgusunu yaptı. Kılca, daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da TYB Konya Şubesi tarafından hazırlanan programlara desteklerinin devam edeceğini belirterek, "Konya'ya kültürel katkı sunan kuruluşların başında yer alan Yazarlar Birliği ile uyumlu bir çalışma içerisindeyiz. Temennim bundan sonra da bu uyumun devam ettirilmesi" ifadelerini kullandı.

TYB Konya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten de, Zeytin Dalı operasyonunda şehit olan Mehmetçiğe rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, "Öncelikle Zeytin Dalı Harekatına desteğimiz tamdır. Şanlı ordumuz ve Mehmetçiklerimiz huzuru sağlamak, zulmü önlemek ve bölgeye emniyeti getirmek için Afrin'de bulunmaktadırlar. Ayrıca bu coğrafyada ve vatanımızda toplumsal birlik, bütünlük ve istikrar için bu harekat elzem olmuştur. Kahraman Ordumuzun muzaffer olarak işi başaracağına inancımız da tamdır. Bu yıl Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi olarak yönetim kurulumuz ve kıymetli üyelerimizle istişarelerimiz sonunda hazırladığımız planlı 37 ayrı etkinliğe paydaşımız Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte imza atacağız. Büyükşehir belediyemize kıymetli desteklerinden dolayı müteşekkiriz" ifadelerini kullandı.

Program tanıtımı sonrasında TYB Konya Şubesi Başkanı Hayri Erten tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca'ya Belediyenin katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi takdim edildi. Programa, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hüzeyme Yeşim Koçak, Melahat Ürkmez, Hatice Hilal Seyhan, Bekir Biçer, Aziz Ayva, Ali Fuat Baysal, Muhammet Acıyan, Salih Sedat Ersöz, Zeki Oğuz, Saffet Yurtsever, Yusuf Ziya Karipek, Hasan Bayraktar, İbrahim Can ve Sadık Gökce katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.