TYB 2018 etkinlik takvimi açıklandı

TYB 2018 etkinlik takvimi açıklandı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi'nin 2018 yılı etkinlik takvimini açıklayan Prof. Dr. Hayri Erten, dolu dolu geçecek olan etkinliklere tüm Konya halkını davet etti.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi ‘2017 yılı Kültürel Etkinlikler Takvimi’ni açıkladı. Yazarlar Birliği Konya Şube binasında yapılan basın toplantısına Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca ve çok sayıda yazar katıldı. Toplantıda konuşan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten, Zeytin Dalı Harekatı’na desteklerinin tam olduğunu belirterek, Mehmetçiklerin huzuru sağlamak, zulmü önlemek ve bölgeye emniyeti getirmek için Afrin’de bulunduğunu belirtti. Erten, “Bu coğrafyada ve vatanımızda toplumsal birlik ve bütünlük için bu harekat elzem olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, ailelerine sabrı cemil dileriz. Dualarımız her daim onlarladır” dedi.

37 AYRI PROJE

2018’deTYB Konya Şubesi olarak Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 37 ayrı programa birlikte imza ataklarını aktaran Erten, “ Programların her birinin ülkenin ve Konya’nın sosyo-kültürel yaşamına değer katacağını düşünüyoruz. 24 yıldır Konya’da kültürel etkinliklerin adresi olan TYB Konya Şubesi, bundan sonra da aynı işlevi daha etkin bir şekilde görmeye devam edecektir. TYB Konya Şubesi olarak bu hizmetin kendimiz için toplumumuza, kültürümüze, dinimize ve devletimize karşı görev olduğuna inanıyoruz. Konya’da düzenlenen etkinlikler şehrin sosyo-kültürel ve marka değerini arttırıyor. Şubat ayından itibaren başlayarak, her hafta en az bir etkinliğe imza atacağız. Tarık Buğra, Erdem Bayezıt, Cahti Zarifoğlu gibi değerlerimize programlarda yer verdik. Şiirden hikayeye, tarihten felsefeye kadar geniş bir yelpazedeki program içeriği hazırladık” şeklinde konuştu.

DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca da, belediye olarak geldiğimiz andan itibaren kültürel ve sosyal belediyecilik anlamında sivil toplum kuruluşlarına desteklerini sürdüreceklerini kaydetti. Kılca, “Yapılan etkinliklerle her sene farklı etkinliklerle kültürel sokak meydana getiriliyor. Dernekler ve vakıflar kültürel ve sosyal projelere imza atılıyor. 2018 etkinlik takviminde 37 tane birbirinden değerli programlar yer alıyor. Çok güzel faaliyetlere imza atılacak. Büyükşehir Belediyesi dernek ve vakıflara Belediye kanunları çerçevesinde yaptığı kültürel faaliyetlere destek veriyor” dedi.

merhabahaber.com

Büyük hali için resme tıklayınız

2018-kul.-et.-takvimi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.