TYB 2017 etkinlik takvimini açıkladı

TYB 2017 etkinlik takvimini açıkladı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi'nin 2017 yılı Kültürel Etkinlikler Takvimi'ni açıklayan Başkan Prof. Dr. Hayri Erten, dolu dolu geçecek olan etkinliklere tüm ilgilileri davet etti.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi ‘2017 yılı Kültürel Etkinlikler Takvimi’ni açıkladı. İl Halk Kütüphanesi'nde yapılan toplantıya çok sayıda davetli ve yönetim kurulu üyeleri katılırken açıklamayı, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve TYB Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten yaptı. TYB hakkında bilgi veren Erten, " TYB, toplumumuzun kültürel kimliği doğrultusunda yetişen ve gelişen düşünce insanlarımızın yeni nesillerle buluşmalarına ve toplumumuzun onları tanımalarına önemli katkılar sunmaktadır. Bu katkıların hem yurtiçi, hem de yurtdışı etkinlikler yaparak gerçekleştirmektedir. TYB Konya Şubemiz de bu doğrultuda faaliyetlerini 1994'teki kuruluş yılından bugüne akademisyen, yazar, şair, öykücü, gazeteci, televizyon programcısı, güzel sanatlar ve musiki ile ilgilenen sanatçı ve kültür insanlarından oluşan 200'ü aşkın üyesiyle Konya'mızda aynı aşk ve heyecanla 2017 yılında da devam ettirecektir" dedi.

TİYATRO İLE BAŞLAYACAK

2017 takvimine tiyatro ile başladıklarını belirten Erten, "Takvimimize sanatın çok önemli bir alanı tiyatro ile başladık. Tiyatro, sosyo-kültürel yaşamımız ve düşünce dünyamızda önemli bir yere sahiptir. 25 Şubat'ta Konya Devlet Tiyatrosu’nda üyelerimizle birlikte bulunup tiyatronun önemini vurgulamaya çalıştık. Ardından göçebe yaşayan kadınlarımızı ve onların sosyal yaşamdaki yerini gezerek ve katılımcı gözlemde bulunarak araştırma yapan Zeki Oğuz'un değerlendirmelerini görseller eşliğinde sunacağız. Etkinlik takvimimizde geleceğin yazarları ve düşünce insanları olacak gençlerimize yer veriyoruz. Gençlerin gözüyle Asım'ın Neslini ve Mustafa Kutlu'yu gençlerimizin anlatımıyla ve değerlendirmeleriyle dinleyeceğiz. Kütüphane ve kitap konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. 

KURUMLARLA BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Faaliyetlerin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştireceğini belirten Eten, şöyle konuştu: “Geçmiş yıllardaki kimi etkinliklerimizi birlikte gerçekleştirdiğimiz Selçuklu, Karatay ve diğer ilçe belediye başkanlarına, üniversitelerimize de teşekkür ediyorum. Bundan sonra da yine bu kurum ve kuruluşlarımızla işbirliklerimiz devam edecektir. 17 Aralık 2016'daki bayrak değişimiyle Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi yeni mekânıyla ve yeni enerjisiyle 2017 etkinlik takvimini hazırlamıştır. Bir önceki Başkanımız Mehmet Ali Köseoğlu'na teşekkürlerimizi iletirken yine başkanlık yaptıkları dönemde yönetimlerinde bulunduğum Bekir Şahin ve Ahmet Köseoğlu'na da şükranlarımı sunarım." 

MESNEVİ’NİN İLK MANZUM ÇEVİRİSİ TANITILACAK

Etkinliklerde Mesnevi'nin ilk manzum çevirisini tanıtacaklarını söyleyen Eten sözlerine şöyle devam etti: "Mesnevinin ilk manzum çevirisini tanıtacağız. İnsanlara iyilikleri, güzellikleri ve ahlaki hayatın içinden tasvirlerle kolay ve kalıcı bir şekilde anlatılmasını sağlayan mesnevinin tam şekilde manzum çeviricisi Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, bu eserini 8 Nisan'da bizzat kendisi değerlendirecek ve takdim edecektir. Yeni neslimizi kendi sosyal ve kültürel değerlerimizle donatmaya ve sosyalleştirmeye devam edeceğiz. Bu doğrultuda gençlerle yaptığımız programların dışında bilim ve kültür dünyamıza dikkatimizi çeken, onun değerini bize fark ettiren rahmetli Erol Güngör'ün dini meselelerimiz ve çözüm yolları konusunda ne dediklerini sahanın uzmanı Prof. Dr. Mehmet Akgül'den 22 Nisan'da dinleyeceğiz. Toplumsal ve dini meselelerimizi şiirlerine konu edinen büyük şair ve düşünürümüz Nuri Pakdil'in ne demek istediği Mustafa Aydoğan tarafından 14 Ekim'de takipçilerimize anlatılacaktır. Ali Emre, şiirimizde Ortadoğu'yu; Dr. İbrahim Demirci, Ahmet Haşim'i; Hayriye Ünal, şiir eleştirisini; Konyalı öykücü ve şair yazarlarımız, "Şiir mi, öykü mü?" meselesini ve Prof. Dr. Hülya Argunşah, edebiyatımızda ilk kadın yazarları değerlendirecekler."

ALİ İBİLEME  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.