Tuzlukçu Parkı ve Fidanlığı Üretime Katkı Sağlıyor

Tuzlukçu Parkı ve Fidanlığı Üretime Katkı Sağlıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin merkez dışında oluşturduğu ilk fidanlıklardan olan Tuzlukçu Parkı ve Fidanlığı, üretime ve çalışanların eğitimine katkı sağlıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Tuzlukçu Parkı ve Fidanlığı, yetiştirilen fidan, meyve, çiçek ve bitki türleriyle üretime katkı sağlıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile devraldıkları Tuzlukçu Fidanlığını yeni alanlar ekleyip geliştirerek verimliliğini artırdıklarını söyledi. İlk olarak fidanlık alanına 130 bin metrekare daha alan ekleyerek 289 bin metrekareye genişlettiklerini dile getiren Başkan Akyürek, 3 bin metrekarelik park alanı, kamelyaları, çocuk oyun grupları ile fidanlık bölgesinin çehresinin değiştiğini, aynı zamanda halkın dinlenme ve mesire alanı haline geldiğini kaydetti. Yeni yasa ile tarımsal faaliyetlere ağırlık verdiklerini ifade eden Başkan Akyürek, "Bu kapsamda İl Özel İdaresi'nden belediyemiz bünyesine geçen Tuzlukçu Fidanlığında sadece elma yetişirken, bu fidanlıkta yapılan bakım ve diğer çalışmalarla ürün çeşitliliğini artırdık. Fidanlığımızda şu anda elma üretiminin yanı sıra çok sayıda meyve ve bitki yetiştiriyoruz. Buradaki üretim ile hem çiftçimize hem de tarımsal ekonomiye katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Tuzlukçu Fidanlığındaki bitki desenini artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Fidanlıkta çok sayıda bitki yetişiyor

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin merkez dışında oluşturduğu ilk fidanlıklardan olan Tuzlukçu Fidanlığı'nda 11 bin 104 adet ağaç ile 30 bin 49 adet peyzaj ve yağlık gül bulunuyor. Fidanlıkta elma üretiminin yanı sıra erguvan, çitlembik, süs armudu, Amerikan sığlası, mabet ağacı, ginkgo biloba, kırmızı yapraklı akçaağaç, çiçekli dişbudak, sütun saplı meşe, ılgın, spiral mavi servi, alev çalısı, kordes gül, yağlık gül, saz, yucca, hemoracallis, antep fıstığı gibi çok sayıda bitki yetişiyor. Fidanlıkta, yeni kazandırılan alanlarda dikim için ön hazırlık çalışmaları tamamlanırken dikili fidan sayısının mevcudun iki katına çıkarılması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.