Tüvturk 10 Yıldır Vize Verdiği Arabanın Koltuğunun Değiştirilmesini İstedi

Tüvturk 10 Yıldır Vize Verdiği Arabanın Koltuğunun Değiştirilmesini İstedi

TÜVTURK, aynı modelde ve ön koltuk sayısı aynı olan iki ticari aracın birine vize verirken Ramazan Gürbüz’e ait arabaya, öndeki yolcu koltuğu iki kişilik olduğu gerekçesiyle vermedi. Manisa’da yaşanan olayda firma yetkilileri, 10 yıldır...

TÜVTURK, aynı modelde ve ön koltuk sayısı aynı olan iki ticari aracın birine vize verirken Ramazan Gürbüz’e ait arabaya, öndeki yolcu koltuğu iki kişilik olduğu gerekçesiyle vermedi. Manisa’da yaşanan olayda firma yetkilileri, 10 yıldır arabasını aynı şekilde vizeleten Gürbüz’den, orijinal koltuğunu söküp tek kişilik takmasını istedi.

TÜVTURK Manisa Araç Muayene İstasyonu, geçen yıl aynı özelliklerle vize verdiği arabaya bu yıl yeniden vize verdi ancak bir saat sonra kararını değiştirip iptal etti. Gürbüz, her yıl olduğu gibi arabasını vize için götürdü. Yaklaşık 10 yıldır kullandığı ve fabrika çıkışı halinde herhangi bir değişiklik yapmadığı 2005 model arabası, vizeden saat 14.30’da geçti. TÜVTURK yetkilileri, 1 saat 15 dakika sonra şoför koltuğunun yanındaki koltuğun iki kişilik olduğu, bunun da ruhsatta yazmadığı gerekçesiyle vizeyi iptal etti.

Gürbüz, bu model arabaların hepsinin koltuklarının aynı olduğunu, kendi arabasının da 10 yıldır aynı şekilde vizeden geçirildiğini belirtip duruma itiraz etti. Fabrika çıkış bilgilerinin yazılı olduğu kağıdı gösterip vizeden geçirilmesini isteyen Gürbüz’den TÜVTÜRK yetkilileri, ruhsatının değiştirilip koltuk sayısının üç olarak yazılmasını istedi. Bunun üzerine Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’ne giderek durumu anlatan Ramazan Gürbüz’e yetkililer, ruhsattaki bu ifadenin firmanın üretim bilgisine göre yazıldığını ve değiştiremeyeceklerini bildirdi. Tekrar TÜVTURK’e giden Gürbüz’e, arabasının bu şekilde vizeden geçirilmeyeceği, orijinal koltuğunun sökülüp yerine tek koltuk takılması halinde vize verilebileceği söylendi. Oldukça şaşıran Gürbüz, durumu BİMER ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na dilekçeyle bildirerek, sıkıntısının çözülmesi için yardım istedi.

Yeni vize verilen aynı model ve aynı koltuklu arabayla TÜVTURK istasyonunun önüne giderek tepkisini dile getiren Ramazan Gürbüz, her türlü yolu denediğini ancak meselenin bir türlü çözülemediğini söyledi. Arabayla pazarlamacılık yapan Gürbüz, vizesi olmadığı için trafiğe çıkamadığını, mağdur olduğunu vurguladı. Gürbüz, TÜVTURK’ün keyfi hareket ettiğini öne sürdü. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.