Tütüncü: Antalya'nın Verimli Toprakları Çarpık Kentleşme Kurbanı

Tütüncü: Antalya'nın Verimli Toprakları Çarpık Kentleşme Kurbanı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türkiye'nin tarım başkenti olan Antalya'nın 35-40 yıldan beri tarım arazilerinin çarpık kentleşme kurbanı olduğunu söyledi. Tütüncü, "Bu çarpık kentleşmede en büyük payın vatandaşın değil,...

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türkiye'nin tarım başkenti olan Antalya'nın 35-40 yıldan beri tarım arazilerinin çarpık kentleşme kurbanı olduğunu söyledi. Tütüncü, "Bu çarpık kentleşmede en büyük payın vatandaşın değil, devlet idarelerine ait olduğunu belirtmek isterim." dedi.

Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB) düzenlediği ‘Kent Buluşmaları'nın bu ayki konuğu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü oldu. Açılış konuşmasını gerçekleştiren ATB Başkanı Ali Çandır, tarım topraklarına yönelik hassasiyetini dile getirirken, Antalya'nın son 10 yılda 267 bin 400 dekar tarım arazini kaybettiğini açıkladı. ‘Gelecek nesillere nefes alacak bir kent bırakma zorunluluğumuz var.’ diyen Çandır, bu sorumluluktan uzaklaşır gibi bir durumla karşı karşıya olduklarını, yaşanan sorunun sadece Antalya değil Türkiye genelinde de aynı durumun olduğunu belirtti. Başkan Çandır, çocuklara yarınlarda çimento çorbası, seramik kavurma yedirilemeyeceğini bu yüzden tarım topraklarına sahip çıkılması gerektiğini hatırlattı.

"VERİMLİ TOPRAKLAR KURBAN EDİLDİ"

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ali Çandır'ın tarım arazilerinin kaybolmasıyla ilgili hassasiyetine tümüyle katıldığını söyledi. Antalya'da 35-40 yıldan beri çarpık kentleşmenin olduğu aktaran Başkan Tütüncü, "Bu çarpık kentleşmede en büyük payın vatandaşın değil devlet idarelerine ait olduğunu belirtmek isterim. Baktığınızda özensizliği, rüküşlüğü, güneş enerji sistemleri, uydu antenlerinin kötü hallerini görürsünüz. Çok ciddi bir estetik anlayış ile şehri ele almalıyız. Bu noktada ortak akıl çok önemli. Çok verimli tarım topraklarının şehirleşmeye yer yer ama sıklıkla kurban edildiğini görüyoruz. Bunun gelecek açısından fevkalade yanlış olduğunu düşünüyorum." dedi.

Öte yandan kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Tütüncü, bir soru üzerine Dokuma alanının dokusunun korunacağını, orada bir AVM ve otel yapılmayacağı sözünü verdi. Tütüncü, bölgenin iyi bir kongre merkezi olabileceğini vurguladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.