Tutuklu Polisler Aileleriyle Görüştü

Tutuklu Polisler Aileleriyle Görüştü

Sahur vakti gözaltına alınarak sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine konan polisler, Ramazan Bayramı sebebiyle aileleriyle görüştü. Yolsuzluk, KCK, Balyoz ve Ergenekon gibi operasyonlarda görev alan emniyet mensuplarından bazıları tutuklanarak

Sahur vakti gözaltına alınarak sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine konan polisler, Ramazan Bayramı sebebiyle aileleriyle görüştü.

Yolsuzluk, KCK, Balyoz ve Ergenekon gibi operasyonlarda görev alan emniyet mensuplarından bazıları tutuklanarak Metris Kapalı Cezaevi’ne konmuştu. Tutuklu polisler, Ramazan Bayramı sebebiyle aileleriyle görüştü. Sabahın erken saatlerinde cezaevinin yolunun tutan tutuklu polislerin aileleri, gazetecilerin sorularını da cevapladı.

Eşinin gayet iyi durumda olduğunu söyleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli eski İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan eşi Nazife Demirhan, eşinin 22 yıllık meslek hayatı boyunca onurla ve gururla görev yaptığını ifade etti. Eşini cezaevinde ziyaret etmek zorunda kaldığını dile getiren Demirhan, “Bunun sebebi de ‘Casusluk ve örgüt kurmak’. Nasıl bir şeyse? Bunu anlamış değiliz. Nasıl bir casusluk, nasıl bir örgüt kurmak? Casuslar makamlarında oturuyorlar. Darbeciler ellerini kollarını sallayarak sokaklarda geziyorlar. Ama ben onu Metris Cezaevi’nde ziyaret etmek zorunda kalıyorum. Ayrıca vazife yaptığı yıllar içinde yakalayıp, tutuklayıp, içeri koyduğu suçlularla aynı cezaevinde yatıyor. Bu da ayrıca bir zulüm. Ne için endişe edeceğimizi şaşırır durumdayız. İnşallah içeridekiler alınlarının akıyla çıkacaklar. Bugünler geçecek. Bu zulmü yapanlar pişman olacaklar. Ellerine taktıkları emanet kelepçeleri günü geldiğinde asıl sahiplerine iade edeceğiz.” dedi.

Erol Demirhan’ın kardeşi Emine Demirhan, kardeşinin haksız yere suçlandığını belirtti. Kardeşinin dürüstlüğüne inandıklarını dile getiren Demirhan, “Asla yalan söyleyen birisi değildir. Böyle bir iftirayı hak etmiyor. Dimdik gitti, dimdik çıkıp, gelecek.” ifadelerini kullandı.

Polisleri ziyaret edenler arasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in ailesi de vardı. Ali Fuat Yılmazer, görüşme sırasında kızına basına açıklanması üzerine 2,5 sayfa yazı yazdırdı. Babasının yazılı açıklamasını okuyan Yılmazer’in kızı Fatma Yılmazer şöyle konuştu: “Bir dönem İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde beraber çalıştığım ve Metris Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunduğum kader arkadaşlarım adına bu açıklamayı yapıyorum. 22 Temmuz Cezaevi operasyonu Türk hukuk tarihinde unutulması asla mümkün olmayacak karanlık bir dönemin adı olarak kaydedildi. Bizzat Başbakan tarafından açık açık adı cadı avı olarak tescillenen bu süreç mülkün temeli olan adalet kavramını hiçbir dönemde rastlanılmayan bir şekilde katletti. Yaklaşık bir yıldır gündemleştirilen 'Paralel Yapı' iddiaları bugüne kadar soyut kavramlar üzerinden dillendirilmişti. Ortalama 20 yıllık mesleki geçmişle ülkesine büyük hizmet etmiş vatan evlatları itibarsızlaştırılmaya çalışıldı. İçine düştüğü yolsuzluk ve hırsızlık bataklığından bir türlü kurtulamayan hükümet kendini geçmişin derin çeteleriyle ittifaka mahkum etti.”

Her şeyin çok güzel olacağını kaydeden Ali Fuat Yılmazer’in eşi Mualla Yılmazer, eşini güçlü gördüğünü söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.