Tutuklamaya itiraz reddedildi

Tutuklamaya itiraz reddedildi

Konya Baro Başkanı Başkanı Kayacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan M.E.A'nın durumu ile ilgili basın açıklaması yaptı

Konya Barosu Başkanı Fevzi Kayacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla lise öğrencisinin tutuklanmasına ilişkin olarak, "Soruşturma aşamasında atılı suçun alt ve üst sınırları ile tutuklama nedenlerinin belirtildiği 5271 sayılı CMK'nın ilgili maddeleri nazara alındığında, uygulanan tutuklama tedbirinin kanuni olmadığı aşikardır" dedi.

Bazı avukatlarla Konya Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Kayacan, Baro Çocuk Hakları Merkezi yetkililerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan 16 yaşındaki M.E.A'yi cezaevinde ziyaret ettiğini söyledi.

- Tutuklamaya itiraz reddedildi

Tutuklamaya yapılan itirazın da reddedildiği bilgisini aldığını ifade eden Kayacan, şunları kaydetti:

"Şu anda soruşturma aşaması. Kovuşturma aşamasına gidilmemiştir. Öyle zannediyorum ki savcılık iddianamesini hazırlayacak. Kovuşturma aşamasına geçebilmesi için Adalet Bakanlığından izin alınması gerekiyor. Bakanlığın izin verip vermeyeceğini bilmiyoruz. Bir an için izin vermediğini düşünürsek çocuk tutuklu şu anda. Dolayısıyla, daha önemli olan aslında özgürlüklerdir. Bunu her fırsatta ifade ediyoruz. Bırakın insanlar özgürlüklerini sonuna kadar kullansınlar ama yargı da işlesin. Varsa bir suçu sonuna kadar bu suç takip edilsin. Burada eğer doğrudan doğruya 16 yaşındaki bir çocuğu cezaevine koyduğumuz vakit, elbette yargının verdiği bir karardır, saygı duymak istiyoruz."

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına hakaret suçunu maruz görmelerinin mümkün olamayacağını vurgulayan Kayacan, "Ancak, eylem ile ceza veya tedbir arasında orantısızlığın bulunması temel evrensel hukuk kaidelerindendir. Soruşturma aşamasında atılı suçun alt ve üst sınırları ile tutuklama nedenlerinin belirtildiği 5271 sayılı CMK'nın ilgili maddeleri nazara alındığında, uygulanan tutuklama tedbirinin kanuni olmadığı aşikardır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.