Tuskon ‘arazi’ Haberlerini Yargıya Taşıyor

Tuskon ‘arazi’ Haberlerini Yargıya Taşıyor

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’ndan (TUSKON) Bahçelievler Yenibosna kamu arazisi ile ilgili medyada kendisini usülsüz yapmakla itham eden haberlere yalanlama geldi. Konuyla ilgili olarak, "Söz konusu yalan ve iftira içerikli haberler...

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’ndan (TUSKON) Bahçelievler Yenibosna kamu arazisi ile ilgili medyada kendisini usülsüz yapmakla itham eden haberlere yalanlama geldi. Konuyla ilgili olarak, "Söz konusu yalan ve iftira içerikli haberler hakkında ilgili gazeteler aleyhine gerekli yasal süreçler ivedilikle başlatılacaktır." ifadelerini kullanan TUSKON'un konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"İstanbul İli Bahçelievler İlçesi Yenibosna Mahallesi 1542 ada ve 37 parseldeki kamu arazisinin konfederasyonumuza tahsisi sonrası yaşanan hukuksuzluklar ve usulsüz ihale süreci hakkında 27 Ekim 2014 tarihinde konfederasyonumuz tarafından bir açıklama kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bu hukuksuzluğu gözler önüne seren açıklamanın ardından kamuoyunda havuz medyası olarak bilinen gazetelerden Sabah, Yeni Şafak, Yeni Akit hiç vakit kaybetmeden yalan ve iftira dolu haberler hazırlamış bulunmaktadır.

Havuz medyasının öncü kurumlarından Sabah Gazetesinde yer alan devletin 60 kat kar ettiği iddiası tamamen mantık dışıdır. Söz konusu gazeteler aracılığı ile yıllık kira bedeli ile şimdiki satış bedeli kıyaslanarak ve ‘peşkeş, kelepir, işgal’ ifadeleri kullanılarak ucuz bir algı operasyonu yapılmaya çalışılmaktadır. Konfederasyonumuz haberdeki iddiaların aksine söz konusu arsayı usulsüz işlem ve ucuz yolla kiralamamıştır. Asıl usulsüzlük şu andaki süreçte yaşanmaktadır. Yapılan hukuksuzluklarla alakalı tüm ilgililere karşı bütün yasal haklarımızı arayacağımızı kamuoyuyla bu vesileyle tekrar paylaşmak isteriz. Söz konusu yalan ve iftira içerikli haberler hakkında ilgili gazeteler aleyhine gerekli yasal süreçler ivedilikle başlatılacaktır."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.