TÜSİAD'ın başına İtalyan başkan seçildi

TÜSİAD'ın başına İtalyan başkan seçildi

Görevi devreden Erol Bilecik yerine Türkiye Sanayi ve İş adamları Derneği yeni başkanı Simone Kaslowski oldu.

Türkiye Sanayi ve İşadamları Derneği'nin yeni başkanı belli oldu. Erol Bilecik görevi devretikten sonra İtalyan asılı işadamı Simone Kaslowski Genel Kurul'da başkan olarak seçildi.

 İtalya'nın Torino şehrinde 1963 yılında dünyaya gelen Simone Kaslowski,aile şirketi olan Organik Kimya'nın  İstanbul'daki satış bölümünde 1985 yılında görev aldı. Amerika'nın Clark Worcester Üniversitesi'nden mezun olan İtalyan asıllı iş adamı Simone Kaslowski , 1995 yılında şirketin CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyeliği'nde görev aldı. 2013 senesinden beri Türkiye Sanayi ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Simone Kaslowski, bu süre zarfında önce AB İşleri Komisyonu Başkanlığı, ardından da Küresel İlişkiler ve AB Yuvarlak Masası Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Kaslowski Evli ve üç çocuk babasıdır. 56 yaşında olan işadam İngilizce,İtalyanca  ve Fransızca bilmektedir.

TUNCAY ÖZİLHAN TEKRAR YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ BAŞKANI SEÇİLDİ
Genel Kurul'da 2019 - 2020 TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı da seçildi.

Tuncay Özilhan yeniden YİK Başkanı olurken, yardımcılıklara Ömer M. Koç, Arzuhan Doğan Yalçındağ, N. Ümit Boyner ve Ömer Aras seçildi. Üyeler ise Agah Uğur ve Tayfun Bayazıt oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum