Tüsiad Genel Sekreteri: Ttip Tarım Sektörü İçin De Önemli

Tüsiad Genel Sekreteri: Ttip Tarım Sektörü İçin De Önemli

TÜSİAD Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Ali Yavan, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (Transatlantic Trade and Investment Partnership-TTİP) Anlaşması’nın tarım sektörü için de önemli olduğunu vurguladı. Yavan, ‘Gıda...

TÜSİAD Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Ali Yavan, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (Transatlantic Trade and Investment Partnership-TTİP) Anlaşması’nın tarım sektörü için de önemli olduğunu vurguladı. Yavan, ‘Gıda Tarım ve Hayvancılık Rekabet Gücü Raporu’nun tanıtım toplantısında TTİP’in muhatapları Avrupa Birliği (AB) ve ABD‘nin dünya üretiminin yüzde 60’ını, ürün ticaretinin yüzde 33’ünü karşıladığını dile getirdi.

Yavan, “AB ile Gümrük Birliği bağı olan, ABD ile 20 milyar dolar ticareti bulunan ülkemizin konuyu yakından takip etmesi, anlaşma ve görüşmelerde yer almayı talep etmesi doğaldır. Öte yandan tartışmaların somut bir zeminde yürümesi adına bir etki analizi çalışmasının zamanlıca yapılmasının kıymetli katkılar sunacağını vurgulamalıyım. “ dedi.

Zafer Ali Yavan, şöyle devam etti:

“Tüm bu olaylar karşısında ülkemizin bu sektörde rekabet gücünü korumaya ve geliştirmeye yönelik politikaların geliştirilmesi bütüncül bir anlayışı gerektirmektedir. BGıda, Tarım ve Hayvancılık Rekabet Gücü çalışması böylesi bir anlayış dahilinde hazırlanmış olup bu alanda uygulamalara ve tartışmalara katkı sunmayı hedeflemektedir. Söz konusu çalışma, sektörün tüm katmanlarını inceleyerek gıda güvenliği, gıda güvenilirliği, tarımsal alanlar ve yönetişim dahil önde gelen hususlara ışık tutmayı hedeflemektedir. Tarım ve Tarıma Dayalı Sanayiler Çalışma Grubu önderliğinde yürütülen bu çalışmaya katılım yoğundur. Bu çerçevede sektörel derneklerle istişare toplantıları yapılmış; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileriyle bir araya gelinmiş ve diğer paydaşlarla birebir görüşmelerde bulunulmuştur. Bu süreç içerisinde rapora katkı sunan tüm taraflara teşekkür etmeliyim.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.