Türkmenoğlu'ndan metro açıklaması

Türkmenoğlu'ndan metro açıklaması

"Konya ulaşımda büyük bir adım atıyor. Konya'ya metro geliyor. Sayın Başbakanımızın bizzat takipçisi olacağını söylediği Konya metrosu, 3 etapta tamamlanacak. Toplamda 45 kilometre yapılacak ve 3 milyar liraya mal olacak. Proje 2020 yılında tamamlanacak"

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Konya'nın ulaşımda büyük bir adım attığını belirterek, "Konya'ya metro geliyor. Sayın Başbakanımızın bizzat takipçisi olacağını söylediği Konya metrosu, 3 etapta tamamlanacak. Toplamda 45 kilometre yapılacak ve 3 milyar liraya mal olacak. Proje 2020 yılında tamamlanacak" dedi.

Türkmenoğlu, il binasında düzenlediği basın toplantısında, 7 Haziran genel seçimlerinin yaklaştığını, Türkiye'de bu güne kadar tüm seçimlerin çok büyük önem taşıdığını söyledi.

7 Haziran genel seçimlerinin çok büyük önem taşıdığını belirten Türkmenoğlu, "Bu seçimlerde de halkımızın, kurulduğu günden beri artarak devam eden teveccühü ile AK Partimizin yine tek başına iktidara geleceğine ve anayasayı da değiştirecek çoğunluğu tevdi edeceğine inancım tamdır" ifadesini kullandı.

AK Parti iktidarında 12 yılda Konya'ya 21,6 milyar liralık yatırım yapıldığına dikkati çeken Türkmenoğlu, şöyle devam etti:

"292 milyon dolar olan dış ticaretimiz 2,4 milyar dolara yükselirken, 344 milyon lira olan vergi gelirleri 2 milyar liraya ulaşmıştır. 2002'de bin 480 olan okul sayımız 2 bin 567'ye yükselmiştir. Üniversite sayımızı, yeni kurulan 3 yeni üniversite ile 4'e çıkardık. Sağlık alanında yaptığımız 714 milyon liralık yatırımlarla kamu-özel toplam 37 hastanede 5 bin 932 yatak, 21 bin 710 çalışan ile sağlık hizmetlerimizi yürütmekteyiz. Son 12 yılda gençlik ve spor hizmetlerine 1,1 milyar lira yatırım yaptık. 8 binlerde olan öğrenci barınma yeri sayımızı 13 binlere ulaştırdık. 12 yılda Konyamız için ulaştırma alanında 2,5 milyar liralık yatırım yaptık. Konyamızı hızlı tren ile İstanbul'a bağladık."

- "Konya'ya metro geliyor"

Türkmenoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Konya'daki milletvekili aday tanıtım toplantısında kendilerine büyük bir müjde verdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Konya ulaşımda büyük bir adım atıyor. Konya'ya metro geliyor. Sayın Başbakanımızın bizzat takipçisi olacağını söylediği Konya metrosu, 3 etapta tamamlanacak. Toplamda 45 kilometre yapılacak ve 3 milyar liraya mal olacak. Proje 2020 yılında tamamlanacak. Metro ile Yüksek Hızlı Tren hattı entegrasyonu sağlanacak. Bu projeyle üniversiteler, hastaneler birbirine bağlanacak, temel devlet kurumları, bilim merkezleri birbirleriyle irtibatlanacak. Tüm Konyamızın bu projeye destek vermesi gerekiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum