Türkmenler şükür duasına çıktı

Türkmenler şükür duasına çıktı

Konya Ovası'nda bu yıl havaların yağışlı gitmesinden dolayı çiftçiler şükür duasına çıkıyor. Çumra'ya bağlı Büyükaşlama Mahallesi'nde şükür duasının ardından şükür yemeği ikramı da yapıldı

Konya Ovası'nda bu yıl havaların yağışlı gitmesinden dolayı çiftçiler şükür duasına çıkmaya başladı. Karapınar'a bağlı Büyük Aşlama Mahallesi'nde şükür duasının ardından okul bahçesinde şükür yemeği ikramı da yapıldı. Şükür yemeğine Küçük Aşlama, Hotamış, Uzunkuyu, Sürgüç, Türkmenkarahüyük, Kayacık gibi Türkmen köylerinden ve Konya şehir merkezinden de çok sayıda  katılım oldu. Büyükaşlama Mahallesi Muhtarı Duran Bulut ve azalar, davetlileri okul kapısının girişinde tek tek karşıladı. Yapılan şükür duası ve ikram edilen şükür yemeğinin ardından köylüler de hasret giderme imkanı buldu.

img_3232.jpg

BEREKETLİ BİR HARMAN OLACAK

Bu yıl rahmetin bol olduğunu dile getiren Büyükaşlama Mahallesi Muhtarı Duran Bulut, "Önceki yıllar kurak bir dönem yaşadık. Yıllarca yağmur dualarına çıktık. Çok şükür bu yıl çok yağmur yağdı. Bize köy muhtarlığı ve sulama kooperatifimizle birlikte böyle bir şükür duasına çıkmaya karar verdik. Şükür duasının ardından köylülerimize ve komşu köylerden gelen hemşehrilerimize yemek ikramında bulunduk. İnşallah bu yağışlar devam eder ve bereketli bir harman sezonu yaşarız. Çünkü geçtiğimiz yıllarda kuraklık yüzünden ürünlerimiz tarlada kaldı ve borçlarımızı ödeyemedik. Bu yıl harmantan yüksek bir rekolte elde ederek, borçlarımızı ödemek istiyoruz " dedi.

img_3241.jpg

ÜRÜNLERİMİZ SUYA DOYDU

Bu yıl hem kar yağışının hem de yağmurun çok fazla olduğunu dile getiren Duran Bulut, "Çok şükür bu yağışlar bizi çok rahatlattı. Cenab-ı Allah bizleri susuz bırakmadı. Hububatımız suya doydu. Çok bereketli bir yıl rekolte bekliyoruz. Borç içinde olan çiftçimizin yağmurla birlikte yüzleri gülmeye başladı. Çiftçimizin yüzü gülüyor. Bunun için Rabbimize şükrediyoruz. Allah tarlalarımızı susuz bırakmasın. Konya'dan gelip davetimize icap eden köylülerimize, Türkmen havalisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

img_3252.jpg

İBRAHİM BÜYÜKEKEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.